ANNONCE

PRM / EU bør fremlægge plan for højere 2030-mål hurtigst muligt  

3. marts 2020 06:55 | Af: Ritzau Info
 

Danmark har sammen med 11 andre lande sendt et åbent brev til næstformand Frans Timmermans, der opfordrer EU-Kommissionen til hurtigst muligt at fremlægge deres plan for, hvordan EU’s 2030-mål for CO2-reduktioner bliver hævet.

Pressemeddelelse fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Danmark har været pennefører på et brev på vegne af ialt 12 medlemslande, der opfordrer EU-Kommissionen til at øge tempoet på processen og præsentere en plan for et højere 2030-mål for CO2 reduktioner i EU så hurtigt som muligt og senest i juni.

“EU har både evnen og potentialet til at tjene som godt eksempel og være med til at skabe en bølge af globalt klimamomentum, men det kræver, at beslutningen om at hæve 2030-målet bliver taget med rettidig omhu. Jo hurtigere vi har en solid basis for at tage beslutningen, jo bedre. Det er derfor, vi opfordrer EU-Kommissionen til at fremlægge deres plan for et højere mål så hurtigt som muligt”, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

Alle parter til Parisaftalen er forpligtede til at genbesøge deres NDC (nationally determined contribution) i år, og med FN’s årlige klimakonference (COP26) i Glasgow på tapetet allerede i november er der begrænset tid til at blive enige om et stærkere mål.

“2020 skal være klimaambitionernes år og alle skal levere. Hvis nogen skulle have brug for flere grunde til at handle, så er de gentagne tilfælde af ekstremt vejr en konstant påmindelse om den uopsættelige situation, vi befinder os i”, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

Læs brevet her: https://kefm.dk/media/12992/joint-letter-call-for-plan-to-increase-2030-target.pdf

Fakta: De følgende 12 lande har skrevet under på brevet: Østrig, Danmark, Finland, Frankrig, Italien, Letland, Luxembourg, Holland, Portugal, Slovenien, Spanien og Sverige.

Kontakt:

Presserådgiver Anna Munck, tlf.: 23 69 10 73, mail: anmun@kefm.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/eu-bor-fremlaegge-plan-for-hojere-2030-mal-hurtigst-muligt-?releaseId=13589209

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu