ANNONCE

PRM / EU-Parlamentets beslutning om at blokere brugen af genanvendt PVC er i strid med ECHAs opfattelse og den cirkulære økonomi

12. februar 2020 17:19 | Af: Ritzau Info
 

VinylPlus, den europæiske PVC-industris frivillige forpligtelse til bæredygtig udvikling, beklager resultatet af den afstemning, der fandt sted i Europa-Parlamentet i Strasbourg onsdag om den foreslåede undtagelse for genanvendelse af blyholdigt PVC.

Pressemeddelelse fra Plastindustrien

Afstemningen er i modstrid med resultatet af den videnskabelige evaluering, der er gennemført i løbet af de sidste fem år af Det Europæiske Kemikalieagentur (ECHA).

ECHAs videnskabelig evaluering konkluderede, at fortsat genanvendelse af det blyholdige PVC i øjeblikket er den bedste måde at håndtere det PVC-affald, der indeholder den type uønskede tilsætningsstoffer, som engang var tilladt, men som nu er forbudt. Se ECHAs udtalelse her.

Ifølge Ole Grøndahl Hansen, direktør i PVC Informationsrådet og VinylPlus’ repræsentant i Danmark, vil EU-Parlamentets beslutning have negative miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser:

“I mangel af nogen alternativ løsning er konsekvensen af dagens afstemning, at mange udtjente PVC-produkter med lang levetid skal bortskaffes ved forbrænding eller deponering, hvilket fører til en meget højere miljøbelastning for de næste generationer. Derudover blokerer beslutningen for de store klimabesparelser, som opnås ved genanvendelse.”

Afstemningen indebærer også en forsinkelse af det forbud mod blyholdige produkter, som importeres til Europa.

Den resulterende lovgivningsmæssige usikkerhed bringer investeringen i genanvendelsesteknologi i fare, undergraver den europæiske strategi for plast i den cirkulære økonomi og har betydelig indflydelse på evnen til at nå de genvindingsmål, der er aftalt i European Circular Plastics Alliance.

Kontakt:

Ole Grøndahl Hansen, PVC Informationsrådet, der er VinylPlus’ repræsentant i Danmark: ogh@pvc.dk – 4073 4014.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/eu-parlamentets-beslutning-om-at-blokere-brugen-af-genanvendt-pvc-er-i-strid-med-echas-opfattelse-og-den-cirkulaere-okonomi?releaseId=13588102

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu