ANNONCE

PRM / EU’s vejpakke er et kæmpe fremskridt i retning af fair transport

9. juli 2020 10:06 | Af: Ritzau Info
 

-En vigtig sejr.

Sådan siger DTL – Danske Vognmænds adm. direktør, Erik Østergaard, som reaktion på offentliggørelsen af resultatet af afstemningen i Europa-Parlamentet torsdag formiddag: -Tillykke til de ordentlige vognmænd og deres chauffører – de kan nu reelt se frem til langt mere fair vilkår at operere på, udtaler Erik Østergaard:

Pressemeddelelse fra Dansk Transport og Logistik

-Lad os være ærlige. Det har været en arbejdssejr. Processen har ikke været køn, og der er både blevet hevet i trøjen, været spark over skinnebenene, tilbagelægninger til målmanden, forlænget spilletid, straffesparkskonkurrence og uroligheder på tribunen undervejs. Men nu har Europa-Parlamentet fløjtet kampen af, og der står 10-0 på lystavlen.

-De danske vognmænd er på det vindende hold og står betydeligt stærkere inden returkampen, der kommer til at handle om implementeringen og myndighedskontrollen i medlemslandene.

Blandt “scoringerne” var stramning af reglerne for cabotage, returnering af lastbil til hjemlandet hver 8. uge, mulighed for at Danmark kan lade kombitrafik omfatte af cabotagereglerne, løn til chauffører både ved cabotage og ved tredjelandskørsel skal følge niveauet i de lande, hvor transporten udføres, den nye smart takograf med gps vil sikre en langt bedre håndhævelse, og varebiler i international transport skal også have tilladelse og takograf.

Ikke bare snak

Erik Østergaard: -DTL – Danske Vognmænds medlemmer kan være godt tilfredse. Jeg støder nogle gange på det synspunkt, at det alt sammen bare er snak, og at ingenting forandres i det virkelige liv. Det er ikke rigtigt. Nogle gange tager tingene tid, også for lang tid. Men det er et kæmpe fremskridt, at et stort flertal af parlamentarikerne i Europa tør sætte lovgivning bag bekæmpelsen af problemer i godstransportbranchen. Det vil med sikkerhed give resultater. Også selv om alt ikke løser sig i morgen, og træerne ikke vokser ind i himlen.

-Der er ingen tvivl om, at der nu udestår endnu en hård omgang, hvor de politiske beslutninger skal omsættes i konkret og håndterbar myndighedskontrol. Men dette skridt er vigtigt og en forudsætning for det konkrete.

-Jeg kan i alt fald konstatere, at DTL og vores organisation i Bruxelles, Nordic Logistics Association, har arbejdet stenhårdt for det her resultat i flere år, og det er en stor forløsning, at det nu er vedtaget.

-Tillykke til de ordentlige vognmænd og deres chauffører – de kan nu reelt se frem til langt mere fair vilkår at operere på, slutter Erik Østergaard.

Kontakt:

Adm. direktør Erik Østergaard, tlf. 40 15 12 25

Pressechef Morten Lindbo, tlf. 21 20 14 00

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/eus-vejpakke-er-et-kaempe-fremskridt-i-retning-af-fair-transport?releaseId=13596744

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu