ANNONCE

PRM / Få hjælp til at forebygge indbrud hos jer

25. februar 2020 15:01 | Af: Ritzau Info
 

Med højsæson for generalforsamlinger i grundejerforeningerne lancerer Bo trygt og Furesø Kommune nu to tiltag, der sætter indbrudsforebyggelse på dagsordenen: Besøg af en indbrudsekspert og ‘Vind en vejfest’ til foreningen.

Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

Hvor er låsen for dårlig, hækken for høj og vinduet for let at vippe op? Med besøg fra Bo trygt-korpsets uvildige forebyggelseseksperter kan I gratis få hjælp til at se på jeres kvarter med tyvens øjne. Eneste krav er, at I kan samle 15 deltagere. Derfor er det nu, du skal sætte indbrudsforebyggelse på dagsordenen i jeres grundejer- eller boligforening.

Furesø har i mange år haft et samarbejde mellem grundejerforeninger, boligorganisationer, Nordsjællands politi og kommunen om at forebygge indbrud. I 2018 blev Furesø Kommune desuden Danmarks første Bo trygt-kommune, og det betyder, at Bo trygt nu har sat ekstra skub i forebyggelsen her i Furesø. Bag Bo trygt står TrygFonden og Foreningen Realdania sammen med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd, der arbejder for at sænke antallet af indbrud og øge trygheden i danske hjem.

Antallet af indbrud i private hjem i Furesø er faldet fra 366 i 2017 til 210 i 2019, og også på landsplan viser det aktuelle indbrudstal på 24.705 i 2019, at det går den rigtige vej.

Nu gælder det om at holde liv i den fortsatte nedgang, fortæller Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (A).

“Jeg glæder mig over, at vi ser stadigt færre indbrud i Furesø. Ethvert indbrud er et indbrud for meget og betyder noget for oplevelsen af tryghed for den enkelte og i lokalmiljøet. Mit håb er, at vi kan få tallet længere ned gennem en fælles indsats. Derfor håber jeg, at mange grundejer- og boligforeninger vil benytte sig af Bo trygts tilbud om at få besøg af en uvildig indbrudsekspert,” siger Ole Bondo Christensen (S).

“Samtidig lancerer vi her i Furesø en konkurrence, hvor vi stiller en vejfest på højkant til den grundejer- eller boligforening, der får den højeste dækning af nabohjælpere inden 1. maj. En snak om indbrud på de kommende generalforsamlinger i vores grundejerforeninger og boligforeninger kan skærpe opmærksomheden på, hvordan vi samarbejder om at forebygge indbrud,” tilføjer han.

Den tidligere politimand og nuværende Bo trygt-ekspert i Nordsjælland, Allan Urskov Nielsen er meget enig i, at man skal sikre både sin bolig og et godt naboskab.

“Tyvene skal ikke kun fravælge din bolig – de skal fravælge hele kvarteret. Derfor gælder det om at alliere sig med sine naboer og sikre alle boligerne og nabohjælpe ved at holde øje med hinandens boliger og skabe liv i kvarteret. Tyvene vil for alt i verden ikke opdages, for så kan de genkendes. Fornemmer de, at naboerne kigger med over hækken, og at man hilser på fremmede personer på vejen, vil de gå igen,” siger Allan Ulvskov Nielsen.

Bo trygt-eksperternes besøg tager typisk en times tid og kommer også omkring forebyggende tiltag som automatisk lys på grunden og indretning af haven, så der ikke er skjulesteder, hvor tyvene kan arbejde uforstyrret.

“Når vi renoverer vores boliger, er det ofte det indvendige, vi fokuserer på, og vi glemmer døre og vinduer. Mange boliger har derfor låsesystemer, som er 30-40 år gamle eller mere. Groft sagt kan tyvene bryde ind ved hjælp af en ispind, og det kommer nok bag på mange. Det er ikke nødvendigt at udskifte vinduer og døre, i mange tilfælde kan man foretage mindre forbedringer, fx ved at skifte låsen, montere hasper på vinduerne og sætte glaslisterne fast med sikkerhedsskruer,” siger Allan Ulvskov Nielsen.

Oplæggene er gratis, når blot grundejerforeninger, boligforeninger, vejlaug og andre ‘ildsjæle’ kan stille med mindst 15 deltagere. Bestil en Bo trygt-ekspert på www.botrygt.dk/korps og tilmeld jer Nabohjælpskonkurrencen om 10.000 kr. til en vejfest på www.furesoe.dk/indbrud

Kontakt:

Kommunikation tlf.: 72354012 email: kommunikation@furesoe.dk

Ole Bondo Christensen (A), borgmester i Furesø, tlf.72165200
Bo Trygt-ekspert Allan Ulvskov Nielsen, kontakt Reinholdt Schultzh hos Bo trygt,
tlf.2672 8072

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fa-hjaelp-til-at-forebygge-indbrud-hos-jer?releaseId=13588808

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu