ANNONCE

PRM / Få større nydelse af din vin med det rigtige glas

8. juli 2020 06:21 | Af: Ritzau Info
 

Med enkelte grundregler til valg af vinglas kan det vinelskende danske folk få en endnu større oplevelse ud af deres yndlingsvin. Følg ekspertens råd til det helt rigtige vinglas.

Pressemeddelelse fra Wineandbarrels A/S

Research i timevis på nettet, adskillige prøvesmagninger eller lange diskussioner med ligesindede vinentusiaster går ofte forud for et vinkøb. Langt de færreste bruger dog blot et sekund på at vælge, hvilket glas vinen hældes op i og drikkes af. Og det er synd, mener Jakob Dau, der er vinelsker og indehaver af Danmarks største butik med vintilbehør, Wineandbarrels.com.

– Man snyder sig selv for at få det optimale ud af sin vin, hvis man drikker alle typer vin med samme glas. De fleste skifter mellem rød- og hvidvinsglas, men der er altså en enorm forskel på for eksempel en sart pinot noir og en stor barolo. Nogle vil måske afvise snakken om glas som snobberi, men jeg lover, at hvis man hælder sin yndlingsvin op i forskellige glas, kan man sagtens dufte og smage forskel, sige Jakob Dau.

Følg herunder Jakob Daus guide til at vælge det rigtige vinglas og sætte efterbrænder på vinnydelsen.

1. Størrelsen betyder noget

Jo større vin, des større glas. Sådan lyder den meget generelle, men brugbare tommelfingerregel til glasvalg. Den skal forstås således, at hvis man hælder en fin og delikat hvidvin op i et kæmpestort vinglas, kan vinens duft fuldstændig forsvinde. Omvendt gælder det også, at hvis du serverer en bulderbasse af en rødvin i et lille ballonglas, bliver der ikke frigivet meget duft. Og da duften udgør omtrent 80 procent af vores samlede smagsoplevelse, er det en skam ikke at få det bedste ud af vinen. Generelt bruger de fleste danskere for små vinglas – så tænk stort!

2. Hav øje for formen

Til vinnørdernes (og glasproducenternes) begejstring findes der utallige forskellige typer vinglas. Hvert område og hver drue har sit eget glas med en unik størrelse, udformning og åbningshul. Så grundigt behøver man dog ikke gå til værks. Sørg for at vælge glas, der er bredt lidt under midten og smallere i toppen, så duftpartiklerne har en stor overflade at dampe fra og bliver koncentreret, når de rammer næsen.

3. Sådan håndterer du dine glas

Det tynde glas og den høje stilk gør vinglas til en skrøbelig konstruktion, som man skal passe godt på. Er man fummelfingret, kan det derfor være en god ide at vælge mærker, der tilsætter glasset titanium for at gøre dem ekstra stærke. Alle vinglas kan heldigvis gå i opvaskemaskinen, men de bliver grimme af de høje temperaturer på de normale programmer. Anvend derfor helst maskinens glasprogram. Vasker du op i hånden, så husk at være meget nænsom, brug 40 grader varmt vand med parfumefri sulfo, og tør glassene af i et helt rent og neutralt lugtende viskestykke. Stil aldrig glas med bunden i vejret i skabet. Bowlen kan nemt tiltrække lugt fra hylden, der vil påvirke din smagsoplevelse.

Kontakt:

Jakob Dau
Direktør, Wineandbarrels A/S
(+45) 53 89 97 97
jakob@wineandbarrels.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fa-storre-nydelse-af-din-vin-med-det-rigtige-glas?releaseId=13594627

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu