ANNONCE

PRM / Får vi hvid jul i år?

20. oktober 2020 10:01 | Af: Ritzau Info
 

Julen 2020 nærmer sig med hastige skridt, og hos Danske Spil kan du nu finde odds på, om vi skal finde kælken frem juleaften.

Pressemeddelelse fra Danske Spil A/S

Julepynten begynder så småt at finde vej i sortimentet hos de danske supermarkedskæder, og dermed indfinder drømmen sig også om den hvide sne, der daler ned over det danske land.

-I forhold til hvor sjældent, det egentlig er, at vi har hvid jul herhjemme, så er det stadig en optimistisk drøm for mange mennesker, at jul er lig med kælketure og sneboldskampe, siger oddsansvarlig hos Danske Spil, Peter Emmike Rasmussen.

Sidst vi havde hvid jul i Danmark var i 2010, hvor hele Danmark var dækket af sne. Ret usædvanligt var det også tilfældet året før – nemlig i 2009, hvor størstedelen af det danske landskab var helt hvidt. Historisk og statistisk set er det sket en gang hvert tolvte år, at vi danskere oplever en hvid jul. Det er således sket ni gange siden 1900; nemlig i 1915, 1923, 1938, 1956, 1969, 1981, 1995, 2009 og 2010. Dog skal man have med i overvejelserne, at vintrene de seneste år, er blevet varmere og varmere, hvilket kan gå ind og spænde ben for statistikkerne.

De tidlige prognoser fra Danske Spils oddssættere er således heller ikke lovende, hvis man hører til blandt de danskere, der håber på et snedækket landskab den 24. december.

– Vi giver odds 8,00 på, at Danmark får en landsdækkende hvid jul i år. Oddset på det modsatte er mede i odds 1,06, siger Peter Emmike.

– Så lavt et odds er jo en rigtig klar indikation på, at vi ikke tror på det. Det er jo en rigtig, rigtig sjælden begivenhed, at der er sne over hele Danmark i juletiden, så sandsynligheden for, at det sker i 2020, er lille. Det afspejler sig derfor i oddset, fortæller han.

En hvid jul er ifølge DMI defineret ved, at mere end 90 procent af landet er dækket af en halv centimeter sne om eftermiddagen på juleaftensdag.

Se odds her:

https://danskespil.dk/oddset/sports/event/4170894/underholdning/danmark/danmark-hvid-jul/hvid-jul-2020-landsdkkende

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/far-vi-hvid-jul-i-ar?releaseId=13602632

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu