PRM / Fakta klar med første bio-bærepose

10. september 2018 07:58 | Af: Ritzau Info
 

Pressemeddelelse fra Coop Danmark A/S

Som den første landsdækkende kæde i Danmark tilbyder Fakta fra 10. september sine kunder en klimavenlig og genanvendelig bærepose.

Den nye pose er plantebaseret, lavet af biobaseret PE (polyethylen baseret på sukkerør) modsat normale poser, der er baseret på olie, altså fossile ressourcer. Poserne er lavet af et fornybart materiale, og planterne har optaget CO2, imens de voksede, og derfor er poserne klimavenlige. Den plantebaserede polyethylen kommer fra sukkerrør, der er produceret under ordentlige forhold.

Fakta vil fortsat også sælge den almindelige bærepose, der er 80 procent genanvendelig.

Men den nye biopose sælges til samme pris, som den almindelige, 2,75 kr.

“Vi vil gerne gøre det lettere for vores kunder at være mere klimavenlige, når de handler i Fakta, uden at det skal koste dem ekstra. Vi ved, at omtanke for miljø og klima spiller en stadig større rolle for kunderne,” siger konst. kædedirektør John Hornbech Christensen, Fakta.

Fakta har gennem det seneste år styrket sin position indenfor ansvarlighed ved bl.a. at udvide udvalget af økologiske varer markant, hvilket har medført en vækst i salget af økologi i år med 10 procent i forhold til året før.

Lanceringen af bio-poserne sker som et led i Coops nye, ambitiøse emballage strategi.

Yderligere information:

Konst. kædedirektør John Hornbech Christensen, 5221 3521/ john.hornbech.christensen@fakta.dk


Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fakta-klar-med-forste-bio-baerepose?releaseId=13504726

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu