PRM / Fakta klar til at skære 20 procent af energiforbrug

12. oktober 2018 11:56 | Af: Ritzau Info
 

Fakta får bevis på den gode energi: Klar til at reducere forbrug med 20 procent. Nyt skridt i Coops mål om at reducere energi-regning med 55 millioner kr.

Pressemeddelelse fra Coop Danmark A/S

Coops kæde af lavprissupermarkeder, Fakta, er netop blevet tildelt den internationalt anerkendte ISO 50001 energicertificering.

Det er beviset på, at Fakta er med helt fremme, når det komme til at spare på energi-forbruget i detailhandelen.

Coop har et samlet mål om at spare 20 procent på energien inden 2020, og med Faktas indsats på området, er koncernen godt på vej til at indfri målet.

“Det giver værdi, at Fakta bidrager til de globale klimamål om at nedbringe CO2 udslip og forurening generelt. Derudover giver de enkelte energibesparelsestiltag os nogle økonomiske fordele, når vores forbrug reduceres”,siger direktør John Hornbech Christensen, Fakta.

Elforbrug reduceret med over 62 %

De store investeringer er godt givet ud, både for kunderne og økonomien. Udover det energivenlige LED lys, der giver en bedre kundeoplevelse, så sparer butikkerne også store summer på strømmen. Eksempelvis er forbruget i Fakta i Pandrup faldet fra næsten 4 kWh til 1.5 kWh pr dag, efter de fik installeret det nye LED lys.

Det giver en besparelse på over 62 %.

Der er store besparelser på elforbruget i alle butikker, der har fået installeret nye målere og lys.

Samlet er målet for Coop at skære 55 millioner kr. af den samlede energiregning i 2020 sammenlignet med 2014.

Energibevidste medarbejdere

Fakta har vist, at de kan efterleve nogle strenge energikrav, men de involverer og engagerer også medarbejderne til at interessere sig for energi.

“Medarbejderne er blevet inddraget og orienteret via diverse kanaler som ugebrev, film og intern Facebook gruppe, hvor de er blevet opfordret til at tænke i energibesparelsestiltag. Derudover vil vores medarbejdere også gerne bidrage til et bedre klima og et lavere energiforbrug”, siger John Hornbech Christensen.

En af filmene, som Fakta har brugt til at motivere medarbejderne er bl.a. denne satirefilm, som er en ud af flere, der er produceret til formålet. Link:

https://www.youtube.com/watch?v=LIvryugpxWc

Selvom beviset er i hus, hviler fakta ikke på laurbærrene – tværtimod. Fakta forpligter sig nu og i fremtiden til at blive endnu bedre til dét med energi.

Dermed er dette kun begyndelsen til store besparelser på energien og en indfrielse af den samlede plan i Coop om at spare 20 % på energien i 2020.

I forvejen har Irma fået den tilsvarende certificering. Og inden årets udgang vil resten af Coop-butikkerne også få det. Læs mere på Coops hjemmeside: https://ansvarlighed.coop.dk/vores-fodaftryk/energi/

Yderligere information:

Direktør John Hornbech Christensen, Fakta, 5221 3521

Ansvarlig for energiledelse Kira Toft Schmidt, Coop Energi, 2157 0952

Faktas energioptimering er en del af Coops samlede indsats, der bl.a. omhandler:

 • Investering på 300 millioner, der nedbringer energiforbruget via:
 • Udskiftning af alt lys til LED
 • Opsætning af 10.000 flere energimålere
 • Opdatering af fjernstyring af alle tekniske systemer.
 • Køleoptimering.
 • ISO 50001-energicertificering af koncernen – en systematisk gennemgang og kortlægning af alt omkring energi
 • Vedhæftet billede til fri brug:

  Fra højre: Faktas direktør John Hornbech Christensen, Faktas driftschef Niels Rasmussen og Direktør i Force Certification, Niels Ovensen.

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fakta-klar-til-at-skaere-20-procent-af-energiforbrug?releaseId=13562330

  x
  Del din kommentar
  Forsiden lige nu