ANNONCE

PRM / Fem forfattere shortlistet til Bogforums Debutantpris

26. oktober 2020 14:26 | Af: Ritzau Info
 

Til trods for at Bogforum ikke kan afvikles på normal vis i år, fastholdes uddeling af Årets Debutantpris – et vigtigt indslag, og med stor betydning, som samler branchen. Der er nu sat navn på de fem debutanter.

Pressemeddelelse fra BC Hospitality Group A/S

På baggrund af mere end 40 indstillede værker, har juryen udpeget fem forfatterdebutanter, der alle kæmper om den prestigefyldte pris og de kr. 50.000,- som følger med ud over æren og anerkendelsen.

De fem shortlistede forfatterdebutanter er:

  • Annette Bjergfeldt, for romanen “Højsangen fra Palermovej” (Modtryk).
  • Sofie Malmborg for den historiske roman “Bargums synder” (Politikens Forlag)
  • Gry Stokkendahl Dalgas for tekstsamlingen “Det er herfra jeg vil begynde at tale, disse ord kan finde vej” (OVBIDAT)
  • Bjørn Poulsen for erindringsromanen “Opkald fra Mælkevejen” (Lindhardt & Ringhof)
  • Jeanne Goldscmidt for romanen “Faster Hildas Testamente” (Grønningen 1)

Prisen uddeles normalt i forbindelse med Bogforums åbning, men coronarestriktionerne har medført, at Bogforum desværre har måtte aflyse årets store bogfest.

Andreas Norkild Poulsen, Udstillingsleder Bogforum: “Omstændighederne gør jo desværre at vi ikke kan afholde Bogforum i år. Debuttantprisen er imidlertid så vigtig en begivenhed, for hele branchen og ikke mindst for de danske forfatterdebutanter, at den ikke “kan sidde over”. Bogforum har derfor valgt at fastholde prisen og uddelingen trods aflysning af selve messen.”

Gro Frank Rasmussen, Litteraturkonsulent og juryformand supplerer: “Det er et stærkt felt, vi ser i år. Ud af de 46 titler, som de danske forlag har indstillet til prisen, har vi i juryen valgt at shortliste fem titler. Det er bøger, der kredser om virkelyst, om kunst, om slægtslinjer, om forandringer, som præger en tid og som præger mennesker. De er kort sagt på hver deres måde gjort af det stof, som, når det bliver syet rigtigt sammen, bliver til god litteratur.”

“Dette års uddeling bliver i samarbejde med Danmarks Radio, under den fælles bogfestival søndag 8. november, det er en rigtig god løsning og vi glæder os meget” afslutter Andreas Norkild Poulsen.

Vinderen af Bogforums Debuttantpris 2020 offentliggøres live på DR2, hvor også overrækkelsen af prisen finder sted og kan følges.

Kontakt:

Udstillingsleder Andreas Nordkild Poulsen, anpo@bchg.dk, tlf. 50 60 44 88.
Litteraturkonsulent og juryformand Gro Frank Rasmussen, gfr65@helsbib.dk, tlf. 25 61 63 55.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fem-forfattere-shortlistet-til-bogforums-debutantpris?releaseId=13603102

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu