ANNONCE

PRM / Fem forfattere shortlistet til Bogforums Debutantpris

26. oktober 2020 14:26 | Af: Ritzau Info
 

Til trods for at Bogforum ikke kan afvikles på normal vis i år, fastholdes uddeling af Årets Debutantpris – et vigtigt indslag, og med stor betydning, som samler branchen. Der er nu sat navn på de fem debutanter.

Pressemeddelelse fra BC Hospitality Group A/S

På baggrund af mere end 40 indstillede værker, har juryen udpeget fem forfatterdebutanter, der alle kæmper om den prestigefyldte pris og de kr. 50.000,- som følger med ud over æren og anerkendelsen.

De fem shortlistede forfatterdebutanter er:

  • Annette Bjergfeldt, for romanen “Højsangen fra Palermovej” (Modtryk).
  • Sofie Malmborg for den historiske roman “Bargums synder” (Politikens Forlag)
  • Gry Stokkendahl Dalgas for tekstsamlingen “Det er herfra jeg vil begynde at tale, disse ord kan finde vej” (OVBIDAT)
  • Bjørn Poulsen for erindringsromanen “Opkald fra Mælkevejen” (Lindhardt & Ringhof)
  • Jeanne Goldscmidt for romanen “Faster Hildas Testamente” (Grønningen 1)

Prisen uddeles normalt i forbindelse med Bogforums åbning, men coronarestriktionerne har medført, at Bogforum desværre har måtte aflyse årets store bogfest.

Andreas Norkild Poulsen, Udstillingsleder Bogforum: “Omstændighederne gør jo desværre at vi ikke kan afholde Bogforum i år. Debuttantprisen er imidlertid så vigtig en begivenhed, for hele branchen og ikke mindst for de danske forfatterdebutanter, at den ikke “kan sidde over”. Bogforum har derfor valgt at fastholde prisen og uddelingen trods aflysning af selve messen.”

Gro Frank Rasmussen, Litteraturkonsulent og juryformand supplerer: “Det er et stærkt felt, vi ser i år. Ud af de 46 titler, som de danske forlag har indstillet til prisen, har vi i juryen valgt at shortliste fem titler. Det er bøger, der kredser om virkelyst, om kunst, om slægtslinjer, om forandringer, som præger en tid og som præger mennesker. De er kort sagt på hver deres måde gjort af det stof, som, når det bliver syet rigtigt sammen, bliver til god litteratur.”

“Dette års uddeling bliver i samarbejde med Danmarks Radio, under den fælles bogfestival søndag 8. november, det er en rigtig god løsning og vi glæder os meget” afslutter Andreas Norkild Poulsen.

Vinderen af Bogforums Debuttantpris 2020 offentliggøres live på DR2, hvor også overrækkelsen af prisen finder sted og kan følges.

Kontakt:

Udstillingsleder Andreas Nordkild Poulsen, anpo@bchg.dk, tlf. 50 60 44 88.
Litteraturkonsulent og juryformand Gro Frank Rasmussen, gfr65@helsbib.dk, tlf. 25 61 63 55.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fem-forfattere-shortlistet-til-bogforums-debutantpris?releaseId=13603102

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu