ANNONCE

PRM / Ferieklar? Disse kort skal du huske, hvis du kører på ferie i udlandet

11. oktober 2018 12:38 | Af: Ritzau Info
 

Efterårsferien står for døren, og for mange danskere betyder det bilferie. Men det er vigtigt at have styr på forsikringerne, så du undgår ubehagelige overraskelser

Pressemeddelelse fra Samlino.dk

Friheden ved en bilferie kan hurtigt blive til en hovedpine, hvis uheldet er ude, og du ikke har styr på dine forsikringer og ved, hvad de dækker.

En af de vigtigste ting at undersøge inden afrejse er derfor, om dit forsikringsselskab er med i ordningen ‘Rødt Kort’, der er en del af SOS International.

– Mange forsikringsselskaber er tilmeldt ordningen, men det er alligevel værd at undersøge inden, da enkelte som eksempelvis Tryg ikke er det, men i stedet har sin egen. Rødt Kort giver dig adgang til flere vigtige ting igennem din kaskoforsikring, som eksempelvis vejhjælp, bugsering til mekaniker og hjemtransport, hvis problemerne når et omfang, der kræver det, siger Kristian Pitzner-Jørgensen, der er administrerende direktør i Samlino.dk, som blandt andet er eksperter i bilforsikringer.

Hvis ens forsikringsselskab ikke er med i ordningen, anbefaler han, at man i stedet køber sig adgang til vejhjælp internationalt, i den periode ferien varer.

Grønt kort uden for EU

Det Røde Kort dækker i EU og Norge, men hvis turen går til et land udenfor EU, er det i stedet det Grønne Kort, du skal have med i bilen.

– Det grønne kort dækker de lande, der ikke er med i EU, og det er særdeles vigtigt at have det med, da det er dit eneste bevis for, at du har en lovpligtig forsikring. Flere lande slår hårdt ned, hvis man ikke kan fremvise det, lyder advarslen fra Kristian Pitzner-Jørgensen.


Fakta om Rødt Kort:

Kan enten printes eller hentes som en app på SOS Internationals hjemmeside.

Rødt Kort omfatter blandt andet:

Vejhjælp på skadestedet

Bugsering

Hotel og nødvendig lokaltransport

Udlejningsbil

Hjemrejse

Hjemtransport af køretøj

Fremskaffelse og forsendelse af reservedele

Gode råd til Kør-selv-ferien

1. Tjek på forhånd, om du har de nødvendige forsikringer i forbindelse med jeres bilferie. Det ville være ærgerligt, hvis ferien afsluttes med en stor uforudset regning.

2. Tjek om dit kreditkort indeholder en rejseforsikring. Hvis det er tilfældet, så vær opmærksom på, om det kun er kortets ejer, der er dækket af forsikringen, eller om det gælder for hele familien.

3. Lav en detaljeret gennemgang af hele bilen – både indvendigt og udvendigt. Det er vigtigt at sikre sig, at både undervogn, dæk, bremser, fjedre mm. er, som det skal være.

4. Husk altid at medbringe den originale registreringsattest.

5. Undgå at pakke for meget i bilen således, at føreren altid har frit udsyn og kan have fuld kontrol over bilen. Hvis føreren ikke har det optimale udsyn, kan det resultere i fatale situationer, der kunne have været undgået, og som kan give varige mén for de involverede.

6. Husk at holde pauser, når det er nødvendigt. Dette gælder især jer, der har børn i bilen. Føreren skal sørge for at få masser af væske og mad, så han ikke døser hen.

Kilde: Samlino.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ferieklar-disse-kort-skal-du-huske-hvis-du-korer-pa-ferie-i-udlandet?releaseId=13562251

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu