PRM / Festlig indvielse af den nye affaldssortering hos BoVendia

28. august 2018 10:03 | Af: Ritzau Info
 

Egentlig er det først til oktober, at vi alle sammen skal til at sortere vores affald derhjemme. Men afdelingerne Vesterlund og Søholm i boligforeningen BoVendia tager forskud på glæderne og starter allerede den 1. september.

Pressemeddelelse fra Hjørring Kommune

Sandwich og skraldesnak
Det fejrede de mandag den 27. august i BoVendias afdeling Søholm i Tårs, hvor omkring 100 beboere var mødt op til en officiel indvielse af afdelingens nye affaldsstation. Her har man gravet containere ned til hhv. plast & metal, papir, restaffald og madaffald samt glas. Der var taler ved både formand for Teknik- og Miljøudvalget Søren Smalbro og inspektør Bjarne Mølgaard.

“Vi ved godt, at der kan være udfordringer og derfor er det også desto bedre og med stor respekt, at der er nogle som jer her i Tårs, der vil give sig i kast med at være tyvstartere eller first movere om man vil. Det er en kæmpe hjælp for hele igangsætningen og det giver langt bedre muligheder for at justere inden det hele bliver sat i gang”, sagde udvalgsformand Søren Smalbro blandt andet.

Kommunen var sammen med AVV vært ved en sandwich med tilhørende øl og vand og beboernes spørgelyst var stor. Hvad gør man fx med fyrfadslys? Hvorfor skal mælkekartonerne i restaffald? Og hvor kan man købe flere plastposer til madaffald?

Bagefter gik beboerne på opdagelse i den rullende affaldsudstilling Sorteringsbillen, der viser eksempler på praktisk indretning af sorteringen hjemme i køkkenet. Der blev også udleveret informationsmateriale og en køkkenspand til madaffaldet.

I resten af kommunens boligforeninger starter beboerne først til oktober med at sortere – ligesom det gælder for alle énfamilie-huse.

Kontakt:

Ressourceplanlægger Anne Birgitte Gehrt
anne.birgitte.gehrt@hjoerring.dk
tlf. 41 22 67 62

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/festlig-indvielse-af-den-nye-affaldssortering-hos-bovendia?releaseId=13412564

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu