ANNONCE

PRM / FH: Hver sjette mobbet på arbejdspladsen

29. juni 2020 07:09 | Af: Ritzau Info
 

Én ud af seks lønmodtagere bliver mobbet på deres arbejde. Det er et alvorligt problem, for mobning har store psykiske og fysiske konsekvenser. ” Alt for mange lønmodtagere, risikerer helbredet, fordi der hersker en syg kultur på arbejdspladsen, hvor mobningen får lov til at finde sted”, fastslår Morten Skov Christiansen.

Pressemeddelelse fra FH – Fagbevægelsens Hovedorganisation

En ny FH-undersøgelse, udarbejdet af Epinion, viser at der blandt lønmodtagerne over 18 år, med ingen til mellemlang videregående uddannelse, er 16% som har oplevet mobning på deres arbejdsplads inden for det seneste år.

“Vi ved alle sammen godt, at mobning har store psykiske og fysiske konsekvenser for den, det går udover. Så når hver sjette fortæller, at de har oplevet mobning på deres arbejdsplads, så peger det på, at der ikke bliver gjort nok for at sikre et sundt psykisk arbejdsmiljø”, siger Morten Skov Christiansen.

De unge er hårdt ramt
Undersøgelsen viser samtidig, at det står rigtig slemt til blandt dem, der har været kortest tid på arbejdsmarkedet. For spørger man de unge 18-29 årige, har mere end hver femte oplevet at blive mobbet.

“Det er dybt forkasteligt, at vi er så dårlige til at behandle vores yngste lønmodtagere ordentligt. Når man er i begyndelsen af sit arbejdsliv, så er man i forvejen ekstra sårbar. Man har som ung brug for vejledning og støtte til at finde sine ben på arbejdsmarkedet. Ikke at blive psykisk nedbrudt af sine kollegaer eller chefen”, siger Morten Skov Christiansen.

Ledelsen skal gå foran
Mobning og andre krænkelser er generelt set et udtryk for en dårlig kultur på arbejdspladsen.

Det er altid arbejdsgiverens og ledelsens ansvar at sikre et sikkert og sundt arbejdsmiljø. Derfor er det også dem som skal sikre en god og sund kultur, som en væsentlig del af forebyggelse og håndtering af mobning, krænkelser eller chikane.

“Ligesom det er lærernes ansvar, at sætte en stopper for mobning blandt eleverne i skolegården og lave en forebyggende indsats. Så er det ledelsen som både må gå foran med en aktiv indsats og vise det gode eksempel”, siger Morten Skov Christiansen, og fortsætter:

“Der er rigtig meget, man kan gøre for at l hjælpe arbejdspladserne med at forebygge og håndtere mobning og de store sundhedsmæssige konsekvenser, det har. Men det kræver, at der bliver sat fokus på problemet fra både virksomhedernes og politikernes side”.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fh-hver-sjette-mobbet-pa-arbejdspladsen?releaseId=13596127

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu