PRM / Fibernet slår Danmarksrekord

27. juni 2019 09:47 | Af: Ritzau Info
 
Del:

På bare ét år er antallet af fibernet-abonnementer i Danmark steget med over 76.600 hvilket er ny Danmarksrekord. Det svarer til næsten 210 nye tilslutninger af borgere og virksomheder hver dag i et helt år. Det viser nye tal fra Energistyrelsen som følger udviklingen på det danske bredbåndsmarked. Dansk Energi forventer, at udviklingen fortsætter i endnu højere tempo de kommende år

Pressemeddelelse fra Dansk Energi

Der er kun én vej for fibernettet i Danmark og det er fremad. Både hvad angår antallet af husstande og virksomheder som tilsluttes fibernettet rundt om i landet, leverede hastigheder og anvendte datamængder. Der er fremgang over hele linjen. Det klare billede er konklusionen af de nye tal over bredbåndsudviklingen i Danmark som indsamles af Energistyrelsen.

Hver fjerde kablede danske bredbåndsforbindelse er i dag fibernet helt ind i husstanden eller virksomheden og inden året er omme, har det samlede antal forbindelser passeret de 700.000. Det er ikke mindst resultatet af de massive investeringer foretaget af de forbrugerejede energiselskaber, som siden midten af 00’erne har gravet fibernet ud i hovedparten af Danmark, herunder i mange landdistrikter og på små og mellemstore øer.

– Den største udfordring for fibernet i Danmark er i dag, at det næsten ikke kan udbredes hurtigt nok. Efterspørgslen er stor, hvilket også kan ses af tallene fra Energistyrelsen. Sammenlignet med andre lande i Europa er Danmark et af de bedste steder at investere i at udrulle fibernet. Vi har med et bredt politisk teleforlig fået skabt stabile rammebetingelser, barriererne for udbredelsen mindskes løbende og den folkelige opbakning er støt stigende. Det er et rigtig godt udgangspunkt at værne om og bygge videre på i fremtiden, siger Thomas Woldiderich, branchechef for telepolitik i Dansk Energi.

De seneste tal fra Energistyrelsen viser, at der er fuld fart på datatrafikken, der suser gennem den digitale infrastruktur i Danmark. Mens den gennemsnitlige datatrafik på en kablet bredbåndsforbindelse har passeret over 209 gigabyte data per måned, så trækker hvert mobile bredbåndsabonnement i gennemsnit 8,4 gigabyte data per måned. I disse solskinsdage svarer det til en faktor 25 i forskel mellem det kablede og mobile dataforbrug.

Tallene fra Energistyrelsen viser også, at cirka 100.000 brugere har klippet kobberkablet og er sprunget over på andre bredbåndsforbindelser, hvor det navnlig er bredbånd over kabel-tv-nettet og bredbånd over fibernettet som står for de største fremgange på henholdsvis 4,3 % stigning og 13,6 % stigning i abonnementer.

TDC’s markedsandel på bredbånd er 49,7 %, hvilket fastholder selskabet i den europæiske top, når det gælder om tidligere telemonopolers dominans på det nationale bredbåndsmarked.

Kontakt:

Pressechef Birgitte Hougaard tlf.: 35 30 04 78 email: bho@danskenergi.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fibernet-slar-danmarksrekord?releaseId=13576022

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu