ANNONCE

PRM / Finanssektoren indgår aftale om håndtering af corona-situation

19. marts 2020 15:03 | Af: Ritzau Info
 

Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) og Finansforbundet har indgået en ekstraordinær aftale, der skal hjælpe virksomheder og medarbejdere i finanssektoren igennem perioden med corona/COVID-19 i Danmark.

Pressemeddelelse fra Finansforbundet

Sideindhold

Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) og Finansforbundet er blevet enige om en aftale, der skal medvirke til afbøde nogle af de massive udfordringer, som finanssektoren møder på grund af situationen med corona/COVID-19 i Danmark.

Aftalen omfatter ca. 43.000 arbejdspladser i den danske finanssektor.

“Situationen er så alvorlig, at det også er helt nødvendigt, at vi alle gør vores for at komme så fornuftigt igennem som muligt. Det er også en situation, der nødvendiggør, at man indretter sig anderledes som virksomhed og medarbejder i en periode, og derfor har vi nu lavet en aftale, der sikrer nogle grundlæggende rammer for, hvad man har at forholde sig til i denne ekstraordinære situation,” siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet.

Konkret indeholder aftalen en række punkter, der som sikrer øget fleksibilitet for medarbejdere og virksomheder i den nuværende situation, og som sætter enkelte bestemmelser i overenskomsterne ud af kraft i en midlertidig periode.

“Ligesom resten af landet står finanssektoren i en meget uvant og usikker situation på grund af corona i Danmark. Det er en situation, der kalder på, at vi gør alt, hvad vi kan for at afbøde situationens alvorlige konsekvenser for virksomheder, medarbejdere og arbejdspladser. Med aftalen får virksomheder og medarbejdere en række værktøjer, de kan bruge,” siger Mariane Dissing, adm. direktør i FA.

Aftalen træder i kraft med det samme og løber indtil samfundssituationen normaliseres.

Parterne kan dog opsige aftalen med 14 dages varsel.

Kontakt:

Kent Petersen via Kristian Lind, kl@finansforbundet.dk, 61204214

Mariane Dissing via Mads Krøll Christensen, mkc@fanet.dk, 20447599

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/finanssektoren-indgar-aftale-om-handtering-af-corona-situation?releaseId=13590260

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu