PRM / Fire Danmarksmestre fundet i Skaldyrshovedstaden

13. oktober 2018 20:07 | Af: Ritzau Info
 

Skarpslebne sabler fik champagneflaskernes halse til at flyve, da Danmarksmesteren i Champagnesabling blev fundet under årets Østers- og Muslingepremiere i Nykøbing Mors. Samtidig konkurrerede landets hurtigste østersåbnere om titlerne i både junior og senior DM, mens nogle af landets bedste gourmetkokke kæmpede om at blive landets første mester i Østersgastronomi.

Pressemeddelelse fra Morsø Kommune

Der var både forkælelse af smags- og synsansen, da der for første gang blev afholdt Danmarksmesterskaberne i Østersgastronomi, hvor otte kreative kokketeams foldede sig ud til glæde for både dommere og gæster. Efter en tæt og oplevelsesrig konkurrence kunne Jeppe Foldager, som er køkkenchef ved Restaurant Kanalen i København løfte armene i vejret og kalde sig Danmarksmester.

Vinderen i Champagnesabling 2018 blev Nick Anker Schøler Laursen fra Kokken og Tjeneren i Silkeborg, og slog dermed den lokale helt og dobbelte mester fra Mors, Johan Brodersen. Dommerne sagde, at det var uhyre tæt i år og at de var imponeret over niveauet.

Forsvarende mester slog til
Der var dog ingen tvivl under finalen i DM i Østersåbning for senior, hvor den forsvarende mester Jesper Knudsen vandt sit ottende danske mesterskab i træk. Jesper Knudsen havde både flotteste præsentation og hurtigste tid på 2. minutter og 47 sekunder efter at have åbnet de 30 østers. Når både bonus- og strafpoint var talt sammen ender vindertiden på 3 minutter og 17 sekunder. Jesper er til daglig køkkenchef ved LEGO og blev nr. fire til verdensmesterskaberne i sidste uge.

Danmarksmesteren i junior konkurrencen for Østersåbning blev Jesper Madsen fra Hotel Nørre Vosborg, som fik en samlet tid på 2 minutter og 50 sekunder efter at have åbnet 15 østers. Junior tiltaget er nyt og skabt for at sikre en naturlig fødekæde op til seniorrækken og øge interessen for de yngre deltagere.

– Jeg er meget stolt over, at vi er værter for sådan et fremragende arrangement, hvor vi med hele fire danmarksmesterskaber formår at hylde skaldyrene til glæde for en masse besøgende og deltagere. Vi sætter en tyk streg under, at Nykøbing Mors er hele Danmarks Skaldyrshovedstad. Især det nye DM i Østersgastronomi er med til at løfte barren for smagsoplevelser og markerer os kraftigt på det kulinariske landkort, fortæller Hans Ejner Bertelsen, borgmester i Morsø Kommune.

Smagsentusiaster samles
Det er 9. år i træk at smagsentusiaster fra hele landet mødes i Nykøbing Mors for at fejre skaldyrene, når sæsonen for østers og muslingefiskeriet åbner. Det store festtelt på havnen var i år udvidet, så der også var plads til at afvikle de populære og begivenhedsrige danmarksmesterskaber i Champagnesabling og Østersåbning, som for tredje år træk i blev afholdt i Nykøbing Mors. Sammensmeltningen med danmarksmesterskaberne og smagsoplevelser fra Østers- og Muslingepremieren gjorde at stemningen i teltet var høj hele dagen.

Arrangørerne kender ikke dagens antal besøgende, men der var ingen tvivl om at besøgstallet lå et godt stykke over sidste år, som blev vurderet til 1800. En af de mere prominente gæster var Minister for ligestilling, nordisk samarbejde og fiskeri Eva Kjer Hansen, som også var med til at åbne arrangementet og dele præmier ud.

Næste års Østers- og Muslingepremiere afholdes den 12. oktober i Nykøbing Mors.

Kontakt:

Pressekontakt:
Anders Heegaard, DM koordinator ahe@ucholstebro.dk – tlf. 2175 0519
Hans Ejner Bertelsen, borgmester Morsø Kommune – tlf.: 2479 2285 – heb@morsoe.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fire-danmarksmestre-fundet-i-skaldyrshovedstaden?releaseId=13562363

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu