ANNONCE

PRM / Fire studerende fra Fyn skal forsvare Danmarks ære og deres gode idé til EM i Entreprenørskab

23. juni 2020 13:49 | Af: Ritzau Info
 

En særlig gummimanchet, der kan tætne rundt om hydrauliske sammenkoblinger på maskiner, så støv og snavs ikke kommer med. Den innovative ide gav i slutningen af maj fire studerende fra SIMAC i Svendborg og SDU, titlen som Danmarksmestre i Entreprenørskab. Nu skal de forsvare de rød-hvide farver ved det europæiske mesterskab den 24.-26. juni.

Pressemeddelelse fra Fonden for Entreprenørskab

Når man skal koble traktorer og andre landbrugsmaskiner sammen, kan der let kommer støv og snavs ind i sammenkoblingen, og det kan på sigt ødelægge både maskiner og være tidskrævende at løse. Nu har fire studerende udviklet HydroSAFE, som er en ny type gummimanchet, der kan tætne rundt om hydrauliske sammenkoblinger, og på den måde kan holde støv og partikler ude af det hydrauliske system.Produktet er i første omgang tiltænkt landbruget, men HydroSAFE kan bruges ved alle sammenkoblinger, man gerne vil beskytte, fx i fiske- eller vindmølleindustrien.

Bag ideen står tre maskinmesterstuderende fra SIMAC i Svendborg og én studerende fra SDU, som har været med i uddannelses- og entreprenørskabsprogrammet Start Up Programme, som Fonden for Entreprenørskab står bag. Siden Danmarksmesterskabet i maj har de haft travlt med at forberede sig til det europæiske mesterskab JA Europe Enterprise Challenge 2020, hvor de skal dyste mod de mest innovative ideer fra 17 andre lande.

Vær med direkte når europamestrene kåres

Egentlig skulle kufferten være pakket og flybilletten have destination Grækenland, men i år bliver det europæiske mesterskab afviklet online for alles sikkerhed. Det betyder dog hverken mindre forberedelse eller færre nerver for de danske deltagere, som har brugt tiden siden DM på at forberede sig.

SIMAC i Svendborg har stor erfaring med at give deres studerende entreprenante kompetencer, og de studerende er dygtige til at bruge deres faglige viden til at udvikle innovative ideer, der reelt løser problemer i samfundet.Sidste år vandt det danske team MicroChange, som også var studerende fra SIMAC, en flot tredjeplads ved det europæiske mesterskab.

De danske studerende skal konkurrere i forskellige discipliner fra den 24. juni, og vinderne kåres ved en stor online finale fredag den 26. juni kl. 14-16. Her kan alle interesserede, inkl. pressen, være med direkte, når vinderne kåres. Følg med live her.

Fonden for Entreprenørskab står bag Start Up Programme og DM i Entreprenørskab. Det europæiske mesterskab arrangeres af JA Europe.

Kontakt:

HydroSAFE: Christoffer Damgaard (20 16 55 51), Martin Bjerregaard Jensen (24 63 77 31), Mads Nicolai Rasmussen (29 86 48 73) og Rasmus Hyldal (24 66 89 97)

Berit Bader Lemming, presse- og kommunikationskonsulent, Fonden for Entreprenørskab, berit@ffefonden.dk eller 31 75 34 81.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fire-studerende-fra-fyn-skal-forsvare-danmarks-aere-og-deres-gode-ide-til-em-i-entreprenorskab?releaseId=13595843

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu