ANNONCE

PRM / Fjerkræeejere i grænselandet ved Højer er nu i overvågningszone for fugleinfluenza

19. november 2020 20:43 | Af: Ritzau Info
 

Fødevarestyrelsen indfører restriktioner for ejere af høns og andre fugle efter udbrud af alvorlig fugleinfluenza i tyske Nordfriesland.

Pressemeddelelse fra Fødevarestyrelsen

Tyske myndigheder har oplyst, at de har påvist højpatogen fugleinfluenza i en fjerkræbesætning i Nordfriesland, ca. 6 km fra den dansk-tyske grænse i Tøndermarsken syd for Højer. Derfor har Fødevarestyrelsen i dag oprettet en overvågningszone på den danske side af grænsen med særlige restriktioner for områdets fjerkræbesætninger.

– Vi har indført en overvågningszone med særlige begrænsninger for alle hønsehold og fjerkræbesætninger, som skal hjælpe os med at holde fugleinfluenzaen under kontrol, siger Birgit Hendriksen, chef for Fødevarestyrelsens VeterinærØst.

Udbruddet i Nordfriesland betyder, at det i en periode bl.a. bliver forbudt at sælge eller flytte æg, kyllinger, høns og andre fugle til eller fra ejendomme i zonen uden tilladelse fra Fødevarestyrelsen. Ejere og besøgende, der kommer i hønsegårdene skal rense og desinficere fodtøj, så de ikke bringer smitte med ind, og ejere har pligt til at forebygge smittespredning. Hvis der opstår tegn på sygdom blandt fuglene har ejeren pligt til at kontakte Fødevarestyrelsen.

Hvis der ikke kommer nye udbrud i området kan zone-restriktionerne tidligst blive ophævet om 30 dage.

Du kan finde flere oplysninger HER

Om fugleinfluenza

Alle fuglearter kan rammes af fugleinfluenza, men høns og kalkuner er særligt udsatte og udvikler kraftige symptomer. Svømmefugle er generelt mere modstandsdygtige og kan bære på fugleinfluenza uden have symptomer.

Der er ikke rapporteret om smitte til mennesker med de typer af fugleinfluenza, der i øjeblikket cirkulerer i Europa.

Yderligere oplysninger

Journalister kan kontakte Fødevarestyrelsens pressevagt på 22 84 48 34

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fjerkraeeejere-i-graenselandet-ved-hojer-er-nu-i-overvagningszone-for-fugleinfluenza?releaseId=13604788

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu