ANNONCE

PRM / Fleksibelt opkvalificeringsforløb giver gartnerier alternativ til afskedigelser under Corona-krisen

26. marts 2020 15:49 | Af: Ritzau Info
 

Gartnerier, der er berørt af Corona-krisen, kan med online kurser fastholde en opkvalificeret medarbejderstab og få dækket deres løntab. Benytter virksomheden sig af lønkompensationsordningen fra staten, kan denne fastholdes under kursusaktiviteten.

Pressemeddelelse fra 3F

Den Grønne Konsulenttjeneste som GLS-A, 3F, HK og Dansk Metal står bag, har sammen med VUC, Kold College og Tietgenskolen udviklet et udvalg af online kurser specifikt rettet mod det grønne område.

Det betyder, at der ligger en samlet pakke af AMU-kurser til i alt fire uger og yderligere FVU-forløb på 30 timer eller mere. FVU-forløbene kan indeholde IT, dansk, matematik, og engelsk. Der er derfor kurser fra en dag til 60 dage, som kan tilrettelægges fleksibelt.

Er medarbejderne fortsat beskæftiget i virksomheden på trods af produktionsnedgang, kan kursusaktivitet på fx på deltid give adgang til lønkompensation via VEU, SVU og kompetencefonde.

Er medarbejderen hjemsendt i ordningen, hvor virksomheden får lønkompensation fra staten, opretholdes denne under kursusaktiviteten. Kursusgebyret dækkes af kompetencefondene i begge tilfælde.

Lotte Julin Bock fra Den Grønne Konsulenttjeneste udtaler:

“Der er stor forskel på virksomhedernes produktion, og kursernes placering og længde er derfor afgørende. Derfor har vi valgt at udbyde en pallette af fleksible onlinekurser til branchen, som rummer kurser lige fra biologisk bekæmpelse, dansk for udlændinge til Lean og IT kurser”

Kst. Adm. Direktør Gartneriet PKM Anett Madsen udtaler:

“På Gartneriet PKM har vi rigtig mange gode og loyale medarbejdere, som kæmper for deres arbejdsplads, men de er selvfølgelig også dybt bekymrede over den alvorlige situation, vi befinder os i lige nu med Corona-krisen. Vi ved, hvor vigtigt, der er, at kunne fastholde vores dygtige medarbejdere, som alle har stor ekspertise inden for deres fagområder, og det vil sætte os meget tilbage, hvis vi – når krisen er ovre – skal oplære en masse nye medarbejdere. Kan vi fastholde vores dygtige medarbejder ved at sende dem på opkvalificeringskurser i stedet for at måtte afskedige dem, vil det være den mest optimale løsning og give vores medarbejde tryghed for, at de kan fastholde deres arbejde.”

Direktør i GLS-A, Jens Bjørn Poulsen udtaler:

“Der er behov for at se på alle løsningsmuligheder. Vi er derfor glade for, at vores fælles konsulenttjeneste har skabt et kursustilbud, som er målrettet GLS-A’s medlemmer. På denne måde kan virksomhederne udnytte hjemsendelsesperioden til at få opkvalificeret medarbejderne. Kompetencerne kan blive styrket, så man er bedre rustet, når vi er på den anden side af corona-krisen.”

Formand for 3F Den Grønne Gruppe, Peter K. Holm udtaler:

“Vi opfordrer alle vores medlemmer på gartnerierne til at bruge denne periode konstruktivt. Derfor anbefaler vi, at de tager imod dette nye super-tilbud for at blive opkvalificeret til Corona-situationen er drevet over”

Kontaktinformation:

Lotte Julin Bock, Den Grønne Konsulenttjeneste

Mobil: 2942 8416 Email: ljb@gls-a.dk

Anett Madsen, Kst. Adm. Direktør Gartneriet PKM

Mobil: 2710 7816 Email: am@pkm.dk

Peter Kaae Holm, Formand for 3F Den Grønne Gruppe

Mobil: 2321 0844 Email : Peter.Holm@3f.dk

Jens Bjørn Poulsen, Direktør i GLS-A

Mobil: 2840 4865 Email : jp@gls-a.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fleksibelt-opkvalificeringsforlob-giver-gartnerier-alternativ-til-afskedigelser-under-corona-krisen?releaseId=13590739

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu