ANNONCE

PRM / Flemming Møller Mortensen bliver minister for udviklingssamarbejde og minister for nordisk samarbejde

19. november 2020 14:48 | Af: Ritzau Info
 

Flemming Møller Mortensen har i dag været hos Hendes Majestæt Dronningen for at blive taget i ed som ny minister for udviklingssamarbejde og minister for nordisk samarbejde.

Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet

Den nye minister udtaler i den forbindelse:

“Det er en stor ære at blive budt velkommen som en del af regeringsholdet. Som gruppeformand har jeg arbejdet tæt sammen med ministrene siden folketingsvalget. Det glæder jeg mig til at fortsætte med i min nye rolle som minister.

Jeg ser frem til den nye og spændende opgave som minister for udviklingssamarbejde og minister for nordisk samarbejde. Det er ikke alene områder, der har min store interesse, men også områder, der passer godt til det, jeg har lagt til grund for at være politiker.

Politisk har jeg altid været drevet af stoltheden over vores samfundsmodel. Mit ønske skal være at kæmpe for, at Danmark med vores reelle demokrati og høje lighed fortsat skal være et foregangsland for demokratiske idealer og ligestilling i hele verden.

Her ser jeg også klare styrker ved det nordiske fællesskab. De nordiske lande er kendt for en høj grad af borgerinddragelse og stærke demokratiske processer. Det skal vi holde fast i. Vi er allerede gode til at tage ved lære af hinanden landene i mellem, men når COVID-19 engang er overstået, skal vi koncentrere os om at blive endnu bedre til at fremme vores samarbejde og værne om vores fælles værdier, så de ikke bliver påvirket af de negative kræfter, der desværre forsøger at indskrænke den demokratiske frihed rundt om i verden”

Pressekontakt
Presserådgiver, Laura Sørensen Topp, +45 61 97 92 41, lautop@um.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/flemming-moller-mortensen-bliver-minister-for-udviklingssamarbejde-og-minister-for-nordisk-samarbejde?releaseId=13604766

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu