ANNONCE

PRM / Flemming Møller Mortensen bliver minister for udviklingssamarbejde og minister for nordisk samarbejde

19. november 2020 14:48 | Af: Ritzau Info
 

Flemming Møller Mortensen har i dag været hos Hendes Majestæt Dronningen for at blive taget i ed som ny minister for udviklingssamarbejde og minister for nordisk samarbejde.

Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet

Den nye minister udtaler i den forbindelse:

“Det er en stor ære at blive budt velkommen som en del af regeringsholdet. Som gruppeformand har jeg arbejdet tæt sammen med ministrene siden folketingsvalget. Det glæder jeg mig til at fortsætte med i min nye rolle som minister.

Jeg ser frem til den nye og spændende opgave som minister for udviklingssamarbejde og minister for nordisk samarbejde. Det er ikke alene områder, der har min store interesse, men også områder, der passer godt til det, jeg har lagt til grund for at være politiker.

Politisk har jeg altid været drevet af stoltheden over vores samfundsmodel. Mit ønske skal være at kæmpe for, at Danmark med vores reelle demokrati og høje lighed fortsat skal være et foregangsland for demokratiske idealer og ligestilling i hele verden.

Her ser jeg også klare styrker ved det nordiske fællesskab. De nordiske lande er kendt for en høj grad af borgerinddragelse og stærke demokratiske processer. Det skal vi holde fast i. Vi er allerede gode til at tage ved lære af hinanden landene i mellem, men når COVID-19 engang er overstået, skal vi koncentrere os om at blive endnu bedre til at fremme vores samarbejde og værne om vores fælles værdier, så de ikke bliver påvirket af de negative kræfter, der desværre forsøger at indskrænke den demokratiske frihed rundt om i verden”

Pressekontakt
Presserådgiver, Laura Sørensen Topp, +45 61 97 92 41, lautop@um.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/flemming-moller-mortensen-bliver-minister-for-udviklingssamarbejde-og-minister-for-nordisk-samarbejde?releaseId=13604766

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu