ANNONCE

PRM / Flere demonstrationer præger gaderne i Bulgarien lige nu

10. september 2020 13:46 | Af: Ritzau Info
 

Lige nu samles flere og flere mennesker foran den bulgarske nationalforsamling i Sofia. Stemningen er meget spændt.

Pressemeddelelse fra DEO

I to måneder har bulgarerne protesteret og krævet regeringens afgang samt et nyt parlamentsvalg. I sidste uge var der voldsomme sammenstød mellem politi og demonstranter, og op mod 100 demonstranter og politimænd blev såret. Som en reaktion på det, ryddede politiet demonstranternes lejr i centrum i Sofia. Demonstranterne svarede igen med at kalde ind til nye demonstrationer, som er de demonstrationer, man ser i dag.

Demonstrationerne handler først og fremmest om befolkningens utilfredshed med korruption og manglende mediefrihed, og demonstranterne kræver, at regeringen, premierministeren Boyko Borisov, den øverste anklager i den nyetablerede antikorruptions anklagemyndighed Ivan Geshev, og generaldirektøren fra Bulgarsk National TV alle skal træde tilbage.

“Det vi ser, er en kulmination på en utilfredshed, som har stået på i lang tid; en kulmination på en udbredt frustration over ‘state capture’, dvs. en situation hvor de ekstremt rige og magtfulde oligarker styrer landet bag kulisserne, og loven ikke gælder for alle’, siger DEO’s Balkanekspert Zlatko Jovanovic.

For yderligere information, kommentarer og interview, kontakt:

Analytiker og Balkanekspert Zlatko Jovanovic

22 33 35 67 eller zlatko@deo.dk

Kontakt:

Projekt- og rejseleder Zlatko Jovanovic tlf.: 22 33 35 67 email: zlatko@deo.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/flere-demonstrationer-praeger-gaderne-i-bulgarien-lige-nu?releaseId=13599672

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu