ANNONCE

PRM / Flere end 12.500 elever skal innovere fremtidens hverdag

9. marts 2020 13:33 | Af: Ritzau Info
 

Hvordan ser hverdagen ud i fremtiden, og hvilke udfordringer giver det? Det skal elever over hele landet finde kreative løsninger på i opfinderkonkurrencen Projekt Edison i år. Fonden for Entreprenørskab er gået sammen med LB Forsikring om dette års Projekt Edison, hvor temaet er “Din hverdag i fremtiden”.

Pressemeddelelse fra Fonden for Entreprenørskab

Hvad smager fremtidens mad af, hvor bor vi, og hvordan kommunikerer vi med hinanden? Der er mange muligheder for at tænke kreativt, når tusindvis af 6.-7. klasses elever over hele landet skal arbejde med at få innovative ideer til fremtidens hverdag.

I 2020 er Fonden for Entreprenørskab gået sammen med LB Forsikring om Projekt Edison.

I forsikringsbranchen ser man ind i en fremtid, som kan udfordre og forandre grundlaget for forsikring, som vi kender det i dag: Selvkørende biler, klimaforandringer og dataetik er nogle af de områder, som bliver centrale at forholde sig til:

“Med Projekt Edison får vi mulighed for at blive klogere på, hvordan nutidens børn ser den verden, de skal være voksne i og hvilke løsninger det kræver blandt andet af os. Det er samtidig en helt unik mulighed for at være med til at skabe grobund for helt nye ideer og løsninger fra eleverne,” siger Anne Mette Toftegaard, administrerende direktør i LB Forsikring

Entreprenørskab giver læring og erfaring

Siden 2007 har Fonden for Entreprenørskab tilbudt landets 6.-7. klasser at deltage i Projekt Edison, der er en landsdækkende opfinderkonkurrence og undervisningsforløb, som giver eleverne mulighed for at prøve kræfter med innovative læringsprocesser i teori og praksis.

Hvert år deltager ca. 12.000 elever i Projekt Edison, og Fonden for Entreprenørskab håber, at dette års tema og samarbejdet med Lærerstandens Brandforsikring vil betyde, at flere elever og skoler vil være med.

“Vi vil gerne give børn og unge evner til at skabe, forandre og gøre en forskel i verden, og det er netop hvad entreprenørskab kan. I Projekt Edison arbejder eleverne med at få ideer og udtænke innovative løsninger, og med årets tema kan de blive medskabere af fremtidens hverdag og i sidste ende samfund og verden”, siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab.

Projekt Edison løber fra start august til 19. november 2020, hvor der er landsfinale.

Kontakt:

Programleder Henrik Thise tlf.: 31230996 email: henthi@ffe-ye.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/flere-end-12500-elever-skal-innovere-fremtidens-hverdag?releaseId=13589675

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu