ANNONCE

PRM / Flere faglærte skal blive iværksættere

16. november 2020 08:51 | Af: Ritzau Info
 

Flere erhvervsuddannelseselever skal have mod på at starte egen virksomhed – særligt dem med STEM-kompetencer, lyder ambitionen fra NEXT Uddannelse København, Fonden for Entreprenørskab – Hovedstaden (FFE) og Fonden Teknologirådet.

Pressemeddelelse fra NEXT Uddannelse København

Der er mangel på entreprenante og dygtige faglærte. Det gælder både nu og i fremtiden. Derfor er der behov for, at flere unge uddanner sig i den retning.

Det vil et nyt projekt gøre noget ved. Bag projektet står NEXT Uddannelse København, Fonden for Entreprenørskab – Hovedstaden (FFE) og Fonden Teknologirådet, mens Region Hovedstaden bidrager med økonomisk støtte på lidt over en million kroner.

Målet er at inspirere flere erhvervsuddannelseselever i Storkøbenhavn til at blive entreprenante og få mod på at starte egen virksomhed.

Projekt starter i 2021

Helt konkret skal der skabes et grønt, entreprenørielt STEM-forløb, hvor erhvervsuddannelseseleverne på egen krop kan opleve, hvilke muligheder der åbner sig, hvis man kan skabe og realisere grønne, innovative løsninger. Projektet har et stort fokus på bæredygtighed, fordi det er et af de områder, hvor der i fremtiden særligt bliver brug for elevernes gode og innovative ideer.

– Det handler om at gøre alle de flotte voksenord håndgribelige for de unge. I stedet for at forklare eleverne, hvorfor STEM er vigtigt, skal de have lov til at opleve det selv, og her kommer det entreprenørielle til sin ret, da iværksætteri-vinklen gør forløbet praksisnært eller virkelighedsnært og dermed tydeliggør, hvorfor STEM-kompetencer er vigtige, da eleverne ikke vil kunne udvikle deres grønne løsninger uden disse kompetencer, forklarer Dennis Shik Christensen, regionsleder i FFE.

Projektet er sat til at starte i begyndelsen af 2021, hvor udvikling og opkvalificering af relevante medarbejdere vil finde sted. Det første undervisningsforløb afvikles i starten af 2022.

Faglærte har særlige kompetencer

I første omgang vil mediegrafikeruddannelsen (København NV), frisøruddannelsen (København NV) og tømreruddannelsen (København NV, Rødovre og Glostrup) på NEXT Uddannelse København være en del af forløbet. NEXT-direktør Ole Heinager er glad for partnerskabet og håber, at det kan medvirke til, at endnu flere med svendebrev får lysten til at kaste sig ud i iværksætteri.

– Vi håber, at projektet kan være med til at give flere erhvervsuddannelseselever mod på at starte egen virksomhed, udvikle nye produkter samt tænke innovativt og bæredygtigt. Faglærte og særligt dem inden for STEM-området har nogle unikke kompetencer, som kan bruges til at komme med nye løsninger på fremtidens udfordringer. Det er vigtigt at understøtte, siger Ole Heinager.

Partnerskabet mellem NEXT, FFE og Fonden Teknologirådet matcher kompetencer fra tre verdener. NEXT er en af Danmarks største erhvervs- og gymnasieskoler – og udbyder bl.a. flere STEM-uddannelser. FFE har stor erfaring med at udvikle entreprenørskabsforløb, mens Fonden Teknologirådet i mange år har arbejdet med at rådgive inden for teknologi, samfund og miljø. Dermed er projektet sikret adgang til de rette kompetencer, den nødvendige viden samt relevante ressourcepersoner, som vil kunne sparre med og inspirere eleverne.

Kontakt:

Pressekonsulent Nikolaj Bech Petersen
Tlf.: 20 84 01 50
E-mail: nbpe@nextkbh.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/flere-faglaerte-skal-blive-ivaerksaettere?releaseId=13604228

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu