ANNONCE

PRM / FLERE MEDLEMMER I IDRÆTSFORENINGER I GULDBORGSUND KOMMUNE

16. april 2020 10:05 | Af: Ritzau Info
 

401 flere medlemmer er kommet til Guldborgsund Kommunes idrætsforeninger det seneste år. På landsplan er der historisk mange medlemmer i idrætsforeningerne med en fremgang på næsten 50.000.

De seneste medlemstal fra DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF) viser en fremgang for i foreningsidrætten i Guldborgsund Kommune. Fra 2018 til 2019 er de lokale idrætsforeninger gået 401 medlemmer frem, så der nu er 21.722 medlemmer fordelt på kommunens 146 foreninger.

Pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune

“Jeg har fulgt udviklingen i Bevæg dig for livet med stor interesse, for det giver så god mening på alle måder. Det giver fællesskaber, sunde livsvaner og nye måder at bruge vores smukke område på. Opfindsomheden i Guldborgsund er stor, når man ser på, hvordan Bevæg dig for livet kan bruges til at få nye aktiviteter i gang på tværs af både generationer og livsstil. Derfor er jeg virkelig glad for at se, at vi har fået så mange nye medlemmer i foreningerne i Guldborgsund. Det er et tegn på, at det, vi gør, er det rigtige.” udtaler Martin Lohse, formand for Kultur, Fritids- og Bosætningsudvalget.

DGI og DIF har siden 2014 med støtte fra Nordea-fonden og TrygFonden haft Bevæg dig for livet-samarbejdet om at gøre Danmark til verdens mest aktive nation.

“Vi er enormt stolte over den kæmpe indsats, der leveres i idrætsforeningerne, og som nu giver historisk mange medlemmer. Det at bevæge sig for livet taler til hver enkelt af os, og samtidig har idrætsforeningerne taget nye aktiviteter og organiseringsformer til sig. Danskere i alle aldre værdsætter det aktive fællesskab. Det styrker foreningernes rolle på landet og i byen,” siger Charlotte Bach Thomassen, formand i DGI.

På landsplan er der en fremgang i DGI og DIF på 49.274 medlemmer, så det samlede medlemstal i de to idrætsorganisationer nu er på 2.306.288 fordelt på 11.349 foreninger. Det er et historisk højt tal og første gang, der er over 2,3 millioner medlemmer.

Der er fremgang i alle aldersgrupper fra børn til seniorer, og særligt idrætter som fitness, svømning og tennis har fået flere medlemmer i 2019.

Stor fremgang i visionskommuner

I Bevæg dig for livet samarbejder DGI og DIF med landets kommuner om at få flere gjort aktive. Der er foreløbig indgået 21 aftaler med kommuner rundt i landet om at tilbyde de bedste idrætstilbud til en bred del af befolkningen og særligt udsatte målgrupper. Indsatserne i kommunerne henvender sig også til borgere, der er aktive uden for foreningslivet.

På tværs af de 21 såkaldte visionskommuner er der i det seneste år sket en fremgang på 22.181, hvilket svarer til en fremgang på tre procent.

Kontakt:

Martin Lohse, formand for Kultur, Fritids – og Bosætningsudvalget 25181813

Kennet Nordstrøm, projektkoordinator 25182618

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/flere-medlemmer-i-idraetsforeninger-i-guldborgsund-kommune?releaseId=13591854

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu