PRM / Flere og flere dropper jobbet som fængselsbetjent

27. september 2018 21:00 | Af: Ritzau Info
 

144 fængselsbetjente har frivilligt forladt jobbet i løbet af 2017. Det er en markant stigning i forhold til de foregående år.

Pressemeddelelse fra Fængselsforbundet

Jeg siger op.” Denne besked var tidligere en sjældenhed i landets fængsler og arresthuse. Sådan er det ikke længere. Kriminalforsorgen har nemlig store problemer med at holde på sine folk.

Hvor der normalt er cirka 30 fængselsbetjente, som søger væk om året, var der i 2017 fem gange så mange. I alt søgte 144 betjente frivilligt deres afsked.

Fængselsforbundets formand synes, at tallene er dybt bekymrende: “Det er alarmerende, at Kriminalforsorgen oplever en åreladning i denne målestok. Det minder om personaleflugt.”

Kim Østerbye kan dog godt forstå, at så mange søger andre græsgange: “Jobbet som fængselsbetjent er desværre blevet ringere. Volden stiger. Fængslerne er overfyldte. Lønnen er lav. Og der er ikke tid til at tage sig af de indsatte. I det lys er det ikke underligt, at mange vil væk.”

HR-chef: stor stigning
Kriminalforsorgens HR-chef, Tine Vigild, siger, at alle arbejdspladser har en vis personaleomsætning, men hun er godt klar over, at der var mange medarbejdere, som søgte væk sidste år.

“Der er sket en stor stigning fra 2016 til 2017,” siger hun. HR-chefen peger dog på, at Kriminalforsorgens regler om bevilling af tjenestefrihed blev skærpet i 2017. Derfor har flere formentlig valgt at sige op i stedet for at få orlov.

I år er reglerne om tjenestefrihed lempet igen. Tine Vigild håber, at det vil forbedre statistikken: “Midt i august var der 57 fængselsbetjente, som havde sagt op. Hvis den udvikling fortsætter, så vil der – heldigvis – være et fald i 2018,” siger HR-chefen.

Hun oplyser, at Kriminalforsorgen har igangsat et pilotprojekt, som skal give mere viden om, hvorfor folk søger væk.

Læs mere: Pernille valgte at søge nyt job efter 21 år som fængselsbetjent

Læs mere: Færre betjente passer på flere fanger

Kontakt:

Forbundsformand Kim Østerbye tlf.: 72559999 email: koe@faengselsforbundet.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/flere-og-flere-dropper-jobbet-som-faengselsbetjent?releaseId=13561331

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu