ANNONCE

PRM / Flere søger ind på SDU’s naturvidenskabelige uddannelser

25. marts 2020 12:56 | Af: Ritzau Info
 

De naturvidenskabelige uddannelser på SDU har fremgang på 12 procent i antallet af ansøgere via kvote 2.

Pressemeddelelse fra Syddansk Universitet

På landsplan er antallet af ansøgninger via kvote 2 steget med over 5000 i forhold til sidste år. Det er en stigning på 9,8 procent. Ansøgningsfristen udløb 22. marts kl. 12.

De naturvidenskabelige uddannelser på SDU oplever en fremgang på 12 procent, og næsten alle fakultetets uddannelser har fremgang eller status quo i forhold til 2019.

Fysik og Datalogi er de uddannelser, som har den mest markante fremgang. 70 procent flere end sidste år har søgt ind på Fysik, mens 18 procent flere har søgt ind på Datalogi.

Sekretariatschef på Det Naturvidenskabelige Fakultet, Niels Kring, glæder sig over, at søgningen til de naturvidenskabelige uddannelser på SDU oplever en stigning:

– Ungdomsårgangene er begyndt at blive mindre, så det er glædeligt, at Naturvidenskab endnu en gang kan registrere fremgang i antallet af ansøgninger, siger Niels Kring og fortsætter:

– Men vi skal selvfølgelig ikke være blinde for, at den globale Coronakrise betyder, at nogle dropper at bruge et sabbatår på at rejse ud i verden og i stedet har valgt at starte på en uddannelse. Desuden er kvotienterne de senere år steget på vores uddannelser, og det kan også være med til, at flere har fået øjnene op for fordelene ved at søge i kvote 2, slutter Niels Kring.

Naturvidenskab på SDU har i år modtaget 1013 ansøgninger, når alle prioriteter er samlet. 261 har sat kryds ved en naturvidenskabelig uddannelse som førsteprioritet.

Ansøgerne får svar på deres ansøgninger 28. juli 2020.

Kontakt:

For flere oplysninger kontakt:

Sekretariatschef Niels Kring,
nik@sdu.dk, +45 60 11 22 76

Kommunikations- og presseansvarlig Mikkel Linnemann Johansson,
miklj@sdu.dk, +45 93 50 75 54

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/flere-soger-ind-pa-sdus-naturvidenskabelige-uddannelser?releaseId=13590513

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu