ANNONCE

PRM / Flere udenlandske investeringer til grøn vækst i Danmark

17. februar 2020 22:00 | Af: Ritzau Info
 

Udenrigsminister Jeppe Kofod lancerer i morgen en ny national strategi for tiltrækning af udenlandske investeringer til Danmark. Strategien har særligt fokus på at tiltrække teknologi- og videnstunge samt bæredygtige og grønne investeringer til hele Danmark. Strategien er den første nationale strategi for investeringsfremme og gælder 2020-2023.

Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet

“Den nye strategi er en vigtig del af min grønne udenrigspolitik. En udenrigspolitik, der bidrager til dansk velfærd og arbejdspladser i hele landet. Vi vil i højere grad arbejde for at tiltrække investeringer og løsninger, der bidrager til, at vi når vores klimamål. Ved at tiltrække grønne investeringer til Danmark kan vi bidrage til, at fremtidens grønne løsninger udvikles og anvendes her og dernæst kan eksporteres globalt. Danmark skal være en grøn stormagt, som udbreder løsninger til hele verden. Klimakrisen kræver handling nu.”

Strategien lanceres på Bornholm, hvor Jeppe Kofod besøger ACDC-projektet, som er et samarbejde mellem Nissan, Vestas, DTU, Circle Consult og Bornholms Energi & Forsyning.

Projektet har blandt andet til formål at udvikle en ny teknologi til ladestandere, der skal hjælpe med effektivt at styre opladningen af elbiler. Projektet understøtter samtidig en smart integration af elbiler, der kan fortrænge CO2 i transportsektoren, og som skal sikre, at elbiler kan understøtte øget brug af vedvarende energi.

Udenrigsminister Jeppe Kofod siger:

“ACDC-projektet er et godt eksempel på, hvad vi vil med den nye strategi. Det har potentialet til at øge produktivitet og innovation i dansk erhvervsliv, det kan understøtte og accelerere den grønne omstilling, og det fremmer vækst og udvikling i hele Danmark. Projektet viser også, at succesfuld tiltrækning af udenlandske investeringer afhænger af et tæt samspil mellem Invest in Denmark samt kommuner, vidensinstitutioner og andre lokale aktører.”

ACDC-projektet er kommet til Bornholm i et samarbejde mellem Invest in Denmark, Copenhagen Capacity, Bornholms Regionskommune og Bornholms Energi & Forsyning. Projektet har desuden modtaget EUDP-støtte via Energistyrelsen.

Fakta: Den nationale investeringsfremmeindsats er forankret hos Invest in Denmark, der er en del af Udenrigsministeriet. Invest in Denmark tiltrækker viden, teknologi, kapital og arbejdspladser til Danmark i samarbejde med offentlige og private partnere som Copenhagen Capacity, danske kommuner, universiteter mv. Det har skabt stor værdi og ført til mere end 15.000 arbejdspladser i Danmark gennem de seneste 10 år.

For yderligere presse:

Presserådgiver Kristian Frey Jensen, 41532639

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/flere-udenlandske-investeringer-til-gron-vaekst-i-danmark?releaseId=13588308

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu