ANNONCE

PRM / Flere unge søger ind på læreruddannelsen

22. marts 2020 15:23 | Af: Ritzau Info
 

Professionshøjskolen VIA University College oplever en øget interesse for at søge ind på læreruddannelsen i kvote 2. Også de mindre uddannelsessteder uden for de store byer går frem.

Pressemeddelelse fra VIA University College

Søndag den 22. marts var der deadline for at søge ind på en videregående uddannelse gennem kvote 2. I år var fristen udskudt en uge på grund af udbruddet af coronavirus, men det ser ikke ud til at have rokket ved de unges lyst til at læse. Da klokken slog 12.00 og fristen for at søge ind i kvote 2 officielt udløb, kunne professionshøjskolen VIA i hvert fald glæde sig over en fremgang i antallet af ansøgere på de fleste af læreruddannelsens uddannelsessteder.

“Jeg hæfter mig blandt andet ved, at der er en flot fremgang i antallet af kvote 2 ansøgninger til vores læreruddannelse i Aarhus, hvor vi endnu en gang forventer at få flere ansøgere, end vi har plads til at optage. Særligt glædeligt er det dog, at vi også ser en fremgang i Skive og Nørre Nissum. En fremgang i Nørre Nissum kan nemlig også tyde på en fremgang til læreruddannelsens uddannelsesstationer i Randers og Holstebro. Det er glædeligt, for vi ved, at der i flere dele af regionen er efterspørgsel på veluddannede lærere,” siger Elsebeth Jensen, der er uddannelsesdekan for læreruddannelsen i VIA og formand for læreruddannelsens nationale ledernetværk.

Ved ansøgningsfristen havde læreruddannelsen i Nørre Nissum i Lemvig Kommune modtaget 100 ansøgninger mod 84 sidste år. Af de 100 ansøgninger havde 61 ansøgere uddannelsen som deres førsteprioritet. I Skive kunne VIA, trods en mindre tilbagegang i det samlede antal ansøgere, notere en lille fremgang i antallet af ansøgere med læreruddannelsen som deres førsteprioritet på 6,9 procent sammenlignet med sidste år. I Silkeborg går man en smule tilbage i antallet af ansøgninger, men det skyldes ifølge uddannelsesdekanen, at der også er vinteroptag.

“Det er glædeligt, at Silkeborg både har haft et fint vinteroptag og stort set kan holde status quo her i kvote 2. Selvom det alt i alt tegner godt, så er det endnu for tidligt at konkludere noget i forhold til årets endelige optag, da vi optager størstedelen af vores studerende på læreruddannelsen gennem kvote 1, der først har ansøgningsfrist den 5. juli. Vi er dog meget fortrøstningsfulde,” siger hun.

Flere andre professionshøjskoler melder også om fremgang på læreruddannelsen. Fremgangen er interessant set i lyset af det store politiske fokus, der har været på læreruddannelsen de seneste år. Samtidig har både politikere og uddannelsessteder arbejdet målrettet med at øge optaget, særligt uden for de store byer.

Der er ansøgningsfrist til de videregående uddannelser gennem kvote 1 den 5. juli. Derfor er det først til sommer, at VIA får overblik over årets samlede antal ansøgninger. Ansøgerne gennem både kvote 1 og 2 får besked tirsdag den 28. juli, om de er optaget på en ønsket videregående uddannelse eller ej.


FAKTA: Sådan fordeler kvote 2-ansøgningerne sig på læreruddannelsen

Aarhus
Antal ansøgninger i alt i 2019: 555
Antal førsteprioritetsansøgninger 2019: 285

Antal ansøgninger i alt i 2020: 610
Antal førsteprioritetsansøgninger 2020: 311

Nørre Nissum (inkl. uddannelsesstationer i Randers og Holstebro)
Antal ansøgninger i alt i 2019: 84
Antal førsteprioritetsansøgninger 2019: 55

Antal ansøgninger i alt i 2020: 100
Antal førsteprioritetsansøgninger 2020: 61

Skive
Antal ansøgninger i alt i 2019: 72
Antal førsteprioritetsansøgninger 2019: 29

Antal ansøgninger i alt i 2020: 70
Antal førsteprioritetsansøgninger 2020: 31

Silkeborg
Antal ansøgninger i alt i 2019: 230
Antal førsteprioritetsansøgninger 2019: 67

Antal ansøgninger i alt i 2020: 223
Antal førsteprioritetsansøgninger 2020: 63


FAKTA: Her udbydes læreruddannelsen af VIA i Region Midtjylland

Aarhus

Silkeborg

Skive

Nørre Nissum

Randers (uddannelsesstation, som udbydes under læreruddannelsen i Nørre Nissum)

Holstebro (uddannelsesstation, som udbydes under læreruddannelsen i Nørre Nissum)

Kontakt for yderligere info
Elsebeth Jensen
Uddannelsesdekan for læreruddannelsen i VIA og formand for læreruddannelsens ledernetværk
Telefon: 87 55 30 15
Mail: EJ@via.dk

Casper Grud Nielsen
Journalist på VIA University College
Telefon: 87 55 15 16
Mail: GRUD@via.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/flere-unge-soger-ind-pa-laereruddannelsen?releaseId=13590419

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu