ANNONCE

PRM / Flere vil bygge selv: Salget af sommerhusgrunde er tæt på fordoblet

27. august 2020 06:01 | Af: Ritzau Info
 

De seneste tre måneder er der solgt godt 360 fritidsgrunde – en stigning på 93 procent i forhold til samme periode sidste år. Det vidner om, at flere danskere vil bygge deres egne sommerhuse.

Pressemeddelelse fra Boligsiden.dk

De seneste måneder er salget af fritidsgrunde til sommerhusbebyggelse steget markant. En ny opgørelse viser således, at der i maj, juni og juli har været så massivt et salg, at det ikke er set magen til i de 10 år, Boligsiden har ført statistik på salget.

Samlet er der solgt 363 sommerhusgrunde i de tre måneder. Det er en stigning på 93 procent i forhold til de samme måneder sidste år.

“I de seneste måneder er der solgt sommerhuse i Danmark som aldrig før, og det har fået udbuddet til at falde til et historisk lavt niveau. Valgfriheden er altså indskrænket en del for sommerhuskøberne, så der bliver tænkt i alternativer, og der er muligheden for at bygge selv tiltalende for et stigende antal købere,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Store stigninger i hele landet

Den store stigning i salget af sommerhusgrunde er en national tendens, som har bredt sig til alle landets fem regioner. Region Sjælland har oplevet den største stigning, når vi måler på antallet af handler. Her er salget steget fra 63 i maj, juni og juli 2019 til 140 i samme periode i 2020.

“Region Sjælland dækker over et stort område, og rummer landets største sommerhuskommune Odsherred, hvor vi ser en markant stigning i lysten til at bygge sommerhuse selv. Det samme kan vi sige om Guldborgsund og Lolland i den anden ende af regionen, hvor priserne på grundene er forholdsvis lave, og hvor køberne derfor kan allokere flere af deres penge til selve huset,” påpeger Birgit Daetz og understreger:

“Der er to ting, der kan sætte en stopper for byg selv-tendensen. Den ene er, at udbuddet af sommerhuse stiger igen, og at flere derfor køber “brugte” sommerhuse i stedet. Den anden er, at der allerede er rigtig mange sommerhuse langs Danmarks kyster, og at det derfor bliver sværere at finde grunde til at bygge sommerhuse på.”

Aktuelt er der cirka 1.000 fritidsgrunde til salg på Boligsiden. Se dem her.

Salget af fritidsgrunde:

Område

Solgte i maj, juni, juli 2019

Solgte i maj, juni, juli 2020

Ændring

Hele landet

188

363

93 %

Region Hovedstaden

33

51

55 %

Region Midtjylland

48

75

56 %

Region Nordjylland

30

64

113 %

Region Sjælland

63

140

122 %

Region Syddanmark

14

33

136 %

(Tabellen viser antallet af solgte fritidsgrunde i månederne maj, juni og juli i 2019 og 2020. Kilde: Boligsiden)

Kontakt:

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/flere-vil-bygge-selv-salget-af-sommerhusgrunde-er-taet-pa-fordoblet?releaseId=13598541

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu