ANNONCE

PRM / Flere vil studere på Aalborg Universitet

6. juli 2020 16:45 | Af: Ritzau Info
 

Flere unge har i år søgt optagelse på Aalborg Universitet (AAU). Antallet af 1. prioritetsansøgninger er vokset, og stigningen i antallet af ansøgere til universitetets STEM-uddannelser er højere end stigningen på landsplan.

Pressemeddelelse fra Aalborg Universitet

Da ansøgningsfristen til de videregående uddannelsers kvote 1 udløb søndag 5. juli, havde Aalborg Universitet modtaget 15.798 ansøgninger. Det er 1.066 flere ansøgninger end sidste år, svarende til en stigning på 7 procent. Antallet af 1. prioritetsansøgninger er vokset med 4,5 procent, og den generelle stigning i antallet af ansøgere fordeler sig over en bred række af uddannelser.

Voksende interesse for STEM-fag

Prorektor for uddannelse på AAU Inger Askehave glæder sig over, at så mange unge har valgt AAU, og at interessen for ingeniørfagene og de øvrige STEM-uddannelser (science, technology, engineering og mathematics) vokser. Antallet af ansøgere til STEM-uddannelserne er på AAU steget med 10,1 procent. Det er en stigning, der er højere end landsgennemsnittet på 8 procent.

– På AAU er vi meget optagede af at uddanne vores studerende til fremtidens arbejdsmarked. Stigningen i antallet af ansøgere til disse fag viser, at universitet har formået at udvikle sin portefølje af uddannelser i takt med samfundets behov og de studerendes interesser, siger prorektor Inger Askehave.

Interessen for universitetets nye uddannelse i software i København er markant. 235 har søgt om optagelse, hvoraf 46 har haft uddannelsen som 1. prioritet. I alt bliver der udbudt 30 pladser.

Også de samfundsvidenskabelige fag oplever en voksende interesse. Erhvervsøkonomi (HA) oplever en eksplosiv stigning. Uddannelsen har i året fået 977 ansøgninger, hvilket svarer til en stigning på 47 procent i forhold til året før. Antallet af 1. prioritetsansøgere ligger på 423 og dermed steget 43,9 procent.

– Det er en god start for AAU’s nye business school, som åbner den 1. september. Vi oplever fra erhvervslivet en stor efterspørgsel på vores studerendes kompetencer, derfor er ansøgernes store interesse meget glædelig, siger prorektor Inger Askehave.

Fokus på løsningen af samfundets store udfordringer

Stigningen i antallet af ansøgere til de videregående uddannelser kan ses i lyset af et forår, hvor corona-pandemien har sat tydelige aftryk på verden. Krisen understreger ifølge Inger Askehave vigtigheden af, at vi i Danmark har stærke vidensinstitutioner, som igennem forskning, uddannelse og samarbejder kan gøre os i stand løse nogle af de store udfordringer, vi som samfund står over for.

– Det er en del af AAU’s DNA at skabe viden for verden. Det kan være af teknisk karakter, men også den humanistiske og samfundsfaglige viden er nødvendig, hvis vi skal skabe en mere bæredygtig udvikling, tilføjer hun.

Tirsdag den 28. juli får alle ansøgere besked, om de får tilbudt studieplads på Aalborg Universitet.

De 10 mest søgte uddannelser på AAU

Uddannelse

1. prioritetsansøgninger


Ansøgninger i alt

Medicin

463

1.994

Psykologi

357

1.199

Erhvervsøkonomi HA

423

977

Jura

250

896

Socialrådgiver

270

602

Kommunikation og digitale medier (Kbh)

119

510

Sociologi

115

478

Erhvervsjura (HA Jur)

89

434

Kommunikation og digitale medier (Aalborg)

127

373

Arkitektur og design

184

349

Kontakt:

Prorektor for uddannelse Inger Askehave kan kontaktes via chefrådgiver Bo Jeppesen, 61 40 40 61, boje@adm.aau.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/flere-vil-studere-pa-aalborg-universitet?releaseId=13596468

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu