PRM / Flest babyer kommer til verden kl. 04 om morgenen

17. juli 2018 20:00 | Af: Ritzau Info
 

Ifølge en britisk undersøgelse bliver flest børn født om natten mellem kl. 01 og 07. Tidspunktet hvor allerflest babyer kommer til verden er kl. 04 om morgenen.

Pressemeddelelse fra Startpakke.com

Tallene siger noget om de spontane fødsler. Det vil sige fødsler, der ikke er sat i gang eller er planlagte kejsersnit. Et planlagt kejsersnit foregår som regel om morgenen og inden for den normale arbejdstid. Men de naturlige fødsler foregår altså oftest om natten. Det skriver Startpakke.com.

Hvorfor fødes babyer mellem 01 og 07?

Der kan være flere grunde til at babyerne vælger at sige hej til verden om natten. Rent biologisk giver det mening, at børnene kommer om natten. Vores forfædre levede nemlig under forhold, der på flere måder gjorde natten til et bedre tidspunkt at føde babyer. Dels gav det kvinderne mere beskyttelse, at veerne kom om natten, hvor familien var samlet. Og dels gav det efter fødslen mere tid til amning, hvilket gør barnet stærkere og mere levedygtigt.

I dag lurer der ikke farer i form af vilde dyr, men vores kroppe er på mange måder stadig indrettet derefter.

En anden grund kunne være at veerne kommer om natten fordi kroppen slapper af. Der er endnu ingen der præcis ved hvad der er afgørende, når en naturlig fødsel går i gang.

Det kan vi bruge informationen til

Udover at det måske forklarer en del af hvorfor dit barn kom til verden om natten, så kan informationen bruges til at planlægge jordemødres arbejdstid, samt forberede de højgrade på den forestående fødsel.

Du kan læse mere om undersøgelsen her: https://startpakke.com/flest-babyer-foedes-mellem-01-07/

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/flest-babyer-kommer-til-verden-kl-04-om-morgenen?releaseId=13223227

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu