PRM / Flyt sammen og spar hver især op mod 3.800 kr. pr. måned

25. oktober 2018 07:00 | Af: Ritzau Info
 

Rapport: Akutbolig.dk har undersøgt besparelserne ved at flytte sammen i en delebolig med op til tre andre, der kan give hver beboer op til 3.800 kr. mere i lommen hver måned.

Pressemeddelelse fra Akutbolig.dk

Tusindvis af studerende er hvert år på jagt efter den trygge base, der skal danne rammen for et godt studieliv. Efterspørgslen på de små boliger er stor, da mange foretrækker at bo alene. Der er dog mulighed for at spare flere tusinde kroner, hvis man kan se fordelen i at flytte sammen med andre i en delebolig. Disse besparelser er ikke uden betydning når de studerende skal få SU’en til at række til både bolig, mad, bøger og en øl i fredagsbaren.

Spar op mod 229.500 kr. gennem din studietid

I rapporten fra Akutbolig.dk fremgår det, at der er store besparelser at hente særligt hvis de studerende vælger at flytte flere sammen i de store boliger. Den månedlige besparelse i de fem studiebyer – København, Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg – er nemlig i gennemsnit fra 1.061 kr. til 3.825 kr. pr. person, hvis man bor fire personer sammen i en 4-værelses lejlighed. Over en studietid på fem år vil de studerende derfor i gennemsnit kunne spare mellem 63.660-229.500 kr. hver.

“Ikke nok med at de studerende gennem deres studietid kan spare tusindvis af kroner, så er de også langt bedre stillet, da efterspørgslen på de store boliger er langt mindre end på de små. Der er ikke lige så mange om buddet, og derfor større chance for at få fat i en lejebolig” udtaler Daniel Juhl, adm. direktør for Akutbolig.dk

Det kan dog godt virke som en stor mundfuld, at flytte sammen med tre andre, som man deler køkken og bad med. Men også ved blot at flytte sammen med to andre i en 3-værelses lejlighed er der penge at spare, som i stedet kan bruges på oplevelser, studiebøger eller måske en opsparing. Hver måned kan man nemlig i gennemsnit spare fra 401 kr. til 3.052 kr. ved at flytte tre mand sammen i en 3-værelses lejlighed.

I boligsøgningen anbefaler Akutbolig.dk derfor de studerende til, at overveje deleboligen, for at få mere luft i budgettet.

Se hele undersøgelsen her

Om undersøgelsen

Akutbolig.dk har undersøgt huslejen på boliger i landets største studiebyer fordelt på antallet af værelser, og beregnet hvor store besparelser, der er ved at vælge at flytte sammen i en delebolig. Undersøgelsen er baseret på data om 16.278 lejeboliger i studiebyerne København, Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg, der har været annonceret ledige på Akutbolig.dk i løbet af 2018.

Kontakt:

Daniel Juhl
Adm. direktør, Akutbolig.dk
daniel@kodyl.com / + 45 22 68 22 48

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/flyt-sammen-og-spar-hver-isaer-op-mod-3800-kr-pr-maned?releaseId=13562753

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu