ANNONCE

PRM / Flyverteam gjorde klar til skolestart

24. april 2020 11:36 | Af: Ritzau Info
 

Livreddere og koncertarrangører, teknisk personale og andre faggrupper oprettede i hast Furesø Flyverteam, da kommunen i susende fart skulle gøre skoler og dagtilbud klar til Furesøs yngste borgere og deres lærere og pædagoger. Flyverteamet delte sammen med servicevagten og rådhusbetjentene legepladser op, børnesikrede spejderhytter og afleverede sprit. Og meget andet.

Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

Normalt står de i shorts og sørger for svømmeres sikkerhed. Eller de arrangerer musikarrangementer eller serverer mad i Galaksen. I de seneste uger har de skiftet arbejdstøj og været en del af Furesø Kommunes Flyverteam sammen med servicevagten, rådhusbetjentene og det tekniske personale i kommunen.

“Flyverteamet har gjort fysisk klar til, at Furesøs yngste borgere og deres lærere og pædagoger kunne vende tilbage til omgivelser, der levede op til sundhedsmyndighedernes anbefalinger”, fortæller Adam Thornval, der er områdekoordinator i Kommunale Ejendomme og leder af Flyverteamet.

Flyverteamet blev oprettet de første dage efter corona-nedlukningen i Furesø og bestod af tre ejendomsserviceteknikere. Men da Furesøs skoler og dagtilbud en måned efter skulle genåbnes inden for få dage, var der akut brug for mere arbejdskraft. Her trådte livreddere, medarbejdere i Galaksen og andre faggrupper straks til for at hjælpe.

Flyverteamet satte bånd op på legepladser, så børnene tydelig kunne se, hvor de måtte være. De satte skillevægge op, flyttede borde, så klasseværelser blev delt op og havde færre borde. De gennemskyllede rør, der havde haft stillestående vand i ugevis, så vandet var rent til at drikke og vaske hænder i, når børn og voksne indtog skoler og børnehuse igen. De kørte også rundt med startpakker med sprit, spritbeholdere, plakater osv. til alle syv skoler og 28 daginstitutioner.

Driftsgården hjalp også

Blev Flyverteamet for presset, ringede de til Driftsgårdens garnere og andre faggrupper, der straks slap deres redskaber og værktøj og sprang til for at hjælpe. Driftsgården sørgede desuden for at tjekke legepladserne inden, de åbnede, så der ikke lå glasskår eller andre farlige ting. Og når alle gik hjem, tog Servicevagten over og knoklede videre.

“Jeg har oplevet en helt vild holdånd. Alle ville gøre hvad de kunne for, at børn og voksne kunne vende tilbage til nogle trygge omgivelser. Folk, der normalt arbejder med helt andre ting, har sprunget til og hjulpet med at løfte, skubbe og køre. Jeg har lige fået et opkald om, at en række festtelte og parasoller er på vej. Dem afleverer vi hos nogle børnehaver og hjælper med at få op”, siger Adam Thornval.

Fredag den 17. april, da alle børnehuse og skoler netop var genåbnede, kørte borgmesteren forbi Flyverteamet med kage. I behørig afstand takkede han dem for deres indsats. Og så fortsatte de arbejdet i ugerne efter.

I den kommende tid hjælper flere faggrupper med genåbningen og med at passe Furesøs yngste børn sammen med pædagogerne og lærerne. Bibliotekarer, bogholdere og andre faggrupper træder til som pædagogmedhjælpere, da de små børnegrupper kræver større bemanding. Og musikskolelærere, fritidsvejledere og andre hjælper især til i FFO’erne, hvor der også er brug for flere folk end normalt.

Kontakt:

Kommunikation tlf.: 72354012 email: kommunikation@furesoe.dk

Adam Thornval er områdekoordinator i Kommunale Ejendomme og leder af Flyverteamet, tlf. 7216 5651.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/flyverteam-gjorde-klar-til-skolestart?releaseId=13592314

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu