ANNONCE

PRM / FN underviser skolebørn på Bornholm i de 17 Verdensmål som optakt til Folkemødet

7. juni 2019 12:07 | Af: Ritzau Info
 

FN og FN Byen tager til Bornholm i dagene op til Folkemødet for at undervise i Verdensmålene. FN Byens undervisningstjeneste, #UNCity4Schools, besøger Hasle, Nexø og Allinge den 11. – 13. juni som optakt til Folkemødet.

Pressemeddelelse fra FN Byen

‘Mindre Ulighed’, Kvalitetsuddannelse’ og ‘Klimaindsats.’ Sådan lyder tre af de i alt 17 verdensmål, som verdens lande og ledere i 2015 blev enige om, at arbejde for at nå inden 2030. Og netop de 17 Verdensmål kommer på skoleskemaet på Bornholm, når et team af undervisere fra FN Byen i København besøger flere skoler for at tale med børnene om ulighed, og om børns ret til at gå i skole.

“Når #UNCity4Schools rejser rundt i landet, sikrer vi os, at flere børn får en stemme. Danske børn og unge er stærkt interesseret i at blive inddraget i den bæredygtige udviklingsdagsorden, og de har rigtigt meget at byde ind med. Vi mener derfor, at det er essentielt, at vi lytter til og taler med de yngste verdensborgere, for at sikre en bæredygtig fremtid”, siger Camilla Brükner, Direktør for United Nations Development Programme Nordiske Kontor.

Viden om Verdensmål sker gennem leg og dilemmaer

Med i kufferten har underviserne fra FN Byen spil og legeredskaber til at lære eleverne om Verdensmålene gennem aktiviteter og samtaler med og mellem eleverne. For eksempel har de et værdispil med, der tager eleverne med på en rejse til en fremmed planet, hvor de skal diskutere og prioritere Verdensmålene.

“Vi inviterer børnene ind i en verden, hvor de skal bruge deres fantasi og forestillingsevne. I #UNCity4Schools motiverer vi børnene ved selv at lade dem komme på banen og komme med løsninger frem for bare at sidde stille og lytte til os”, siger Saber Sefrioui, Kommunikation- og undervisningskonsulent i #UNCity4Schools.

Det er ikke nyt for Saber Sefrioui og hans tre kollegaer at undervise i de 17 verdensmål. Siden 2017 har FN Byen i København haft besøg af 4.000 skolebørn om året, der gennem forskellige undervisningsforløb har fået indblik i de 17 Verdensmål og FN’s arbejde.

Kontakt:

Pressekontakt

For mere information om FN’s skoletjeneste og kontakt:

Saber Sefrioui
saber.sefrioui@one.un.org
+ 45 92 43 60 36.
www.un.dk/skoler

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fn-underviser-skoleborn-pa-bornholm-i-de-17-verdensmal-som-optakt-til-folkemodet?releaseId=13574918

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu