ANNONCE

PRM / FOA om sosu-assistents død: Det er den besked, vi har frygtet

16. april 2020 13:16 | Af: Ritzau Info
 

Et dødsfald blandt personalet på en COVID-19-afdeling viser de ansattes virkelighed under corona-krisen fra sin værste side.

Pressemeddelelse fra FOA

En 36-årige mandlig sosu-assistent, som arbejdede på Bispebjerg Hospital, er død efter at være blevet syg med COVID-19. Den afdøde har arbejdet med patientkontakt i en afdeling med COVID-19 smittede patienter.

“Den besked, vi hele tiden har frygtet, er nu kommet. Vores første tanker går til de pårørende og til kollegerne på hospitalet” siger Mona Striib, forbundsformand for FOA.

“Vi kender endnu ikke alle omstændigheder ved den konkrete sag, men vi ved, at mange af vores medlemmer dagligt er konfronteret med risikoen for at blive smittet med COVID-19 og med frygten for at kunne smitte de borgere, de arbejder for at beskytte og helbrede. Jeg er glad for, at hospitalsledelsen anerkender den bekymring dødsfaldet vil give anledning til, og lover at tage hånd om den bekymring, så godt de kan,” siger Mona Striib.

Hun understreger vigtigheden af, at alle der arbejder med COVID-19 patienter og med mennesker i risikogrupper, har adgang til de nødvendige værnemidler, og at man alle steder omhyggeligt følger sundhedsstyrelsens retningslinjer.

“Det tragiske dødsfald aktualiserer desværre behovet for klare retningslinjer for, om offentligt ansatte har ret til erstatning, hvis de bliver smittet med COVID-19 på arbejdet, og efterfølgende får senfølger eller i værste tilfælde dør,” fortæller Mona Striib.

FOA mener, at de nuværende retningslinjer lægger en urimelig bevisbyrde på personalets skuldre.

“Mange af vores kolleger udsætter sig for smittefare hver eneste dag. Det er en del af jobbet, der er blevet uhyggeligt aktuelt i den nuværende situation. Også af den grund, har vi brug for at få fastslået, at offentligt ansatte har ret til erstatning, hvis de bliver smittet med COVID-19,” mener Mona Striib.

Kontakt:

Forbundsformand Mona Striib tlf.: 23 41 41 98/46 97 23 12 email: ms027@foa.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/foa-om-sosu-assistents-dod-det-er-den-besked-vi-har-frygtet?releaseId=13591874

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu