ANNONCE

PRM / FOA: Regeringen mangler mod i skuffende finanslov

31. august 2020 12:44 | Af: Ritzau Info
 

Danmark har brug for, at regeringen går videre med genopretning af velfærden, siger FOA om forslaget til finanslov.

Pressemeddelelse fra FOA

“Umiddelbart er forslaget skuffende. Regeringen er på vej, men langt fra i mål. Det er tydeligt, at de har brug for støtte og opmuntring fra gode venner og kolleger, så de tør vise modet til at gå hele vejen,” siger Mona Striib om finansloven.

Ifølge forslaget tilfører regeringen omkring 1,85 milliarder kroner til kommunerne – inklusive økonomiaftalen – og 1,3 milliarder til regionerne.

“Det dækker lige med nød og næppe det demografiske træk. Vi ved ikke, hvor meget mere der kan komme ud af de temmelig barberede midler, der er sat af i forhandlingsreserve, men som det ser ud nu, er vi meget langt fra at kunne begynde en egentlig genopretning af velfærden,” fastslår Mona Striib.

Coronafinanslov
Finansminister Nicolai Wammen har kaldt forslaget en “coronafinanslov”, fordi den altomfattende samfundskrise har sat sit præg på mange dele af samfundet, og derfor også vil få stor betydning for, hvordan rigets finanser skal fordeles det kommende år. FOA mener ikke, at krisen bør holde regeringen fra sit mål om at styrke velfærden.

“Coronaen har ramt hele samfundet. Det skal vi ikke ignorere. Men som jeg ser det, er der tværtimod brug for at bruge coronaen som en anledning til at rette op på velfærden. Ikke bare i form af penge til nye tiltag for både børn og ældre. Men som en langt bredere genopretning. Brug dog nogle penge på komme hurtigere i gang med minimumsnormeringerne på dagtilbuddene. Afsæt allerede nu flere penge til at kunne give en bedre og mere værdig ældreomsorg, når der i det kommende år kommer mange flere ældre. Brug penge på at lære af de gode erfaringer med bedre hygiejnisk rengøring og mindre smitte, uanset om det er corona på plejehjemmet, eller bakterier og vira i vuggestuen,” siger Mona Striib.

Hun understreger, at coronakrisen skal håndteres helt anderledes end finanskrisen, hvor fokus var på asociale arbejdsudbudsreformer og besparelser i den offentlige sektor.

“Den kurs viste sig blot at forlænge krisen og skade velfærden med en nedgang i antallet af offentligt ansatte på over 30.000 på meget kort tid. Den lektie håber vi også, at regeringen har lært.”

I forlængelse af finansloven udestår der i både regioner og kommuner et slagsmål om, hvad der tæller med i coronaudgifter. For FOA er det naturligvis vigtigt, at alle ekstraudgifter i både 2020 og 2021 tælles med, så det ikke presser andre områder.

Kontakt:

Forbundsformand Mona Striib tlf.: 23 41 41 98/46 97 23 12 email: ms027@foa.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/foa-regeringen-mangler-mod-i-skuffende-finanslov?releaseId=13598950

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu