ANNONCE

PRM / FOA: Rigtigt at flytte flere fra ufaglærte til faglærte

10. juni 2020 12:48 | Af: Ritzau Info
 

Regeringen har fremlagt et opkvalificeringsudspil, der blandt andet i en periode giver ret til at uddanne sig til ti procent over dagpengesatsen. FOA støtter forslaget.

Pressemeddelelse fra FOA

I år og næste år skal ufaglærte ledige over 30 år have ret til at tage en erhvervsuddannelse på 110 procent af dagpengesatsen. Det gælder uddannelser inden for et fag med gode jobmuligheder. I dag må mange tage et uddannelsesløft på 80 procent af deres dagpengesats.

“Vi deler regeringens ambitioner om at give flere mulighed for at tage springet fra ufaglært til faglært. Der er ingen tvivl om, at her er økonomien en hindring. Det flytter regeringens udspil på, selv om det desværre kun er en i en begrænset periode,” siger Helena Mikkelsen, forbundssekretær i FOA.

Ifølge udspillet kan arbejdsgivere gennem jobrotationsordningen få tilskud til at ansætte en ledig som vikar, mens en medarbejder efteruddanner sig. Personen, der ansættes som vikar, skal have været ledig i mindst seks måneder, og kan højest være ansat som vikar i seks måneder. Den tidsbegrænsning finder Helena Mikkelsen problematisk.

“Hvis det her virkelig skal batte til noget, så skal vi fjerne kravet om 6 måneders ledighed. Det vil hjælpe mange. Navnlig når vi tænker på de mange, som er blevet ledige her under corona-krisen,” forklarer Helena Mikkelsen.

FOA ser jobrotationsordningen som en mulighed for at tiltrække flere personer til for eksempel ældreområdet, hvor Danmark nu og i fremtiden har store udfordringer med at rekruttere den nødvendige arbejdskraft.

“Det er også positivt, at regeringen fra 1. august vil give forsikrede ledige ret til seks ugers jobrettet uddannelse fra første ledighedsdag, hvor der er særligt gode jobmuligheder. Vi ser netop nu et nødvendigt fokus på hygiejne og rengøring, og her er der et klart behov for opkvalificering,” mener Helena Mikkelsen.

Regeringen lover, senere i regeringsperioden, at komme med flere initiativer, der skal løfte arbejdsstyrkens kompetencer på den længere bane.

“Det er klart, at udspillet ikke løser alle problemer, men det er en begyndelse, og vi ser frem til at arbejde tæt sammen med regeringen om at styrke arbejdet for at flytte flere fra ufaglært til faglært. Vi har brug for permanente løsninger, ikke midlertidige og kortsigtede,” siger Helena Mikkelsen.

Kontakt:

Forbundssekretær Helena Mikkelsen tlf.: 31 35 17 04/46 97 23 05 email: hmik@foa.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/foa-rigtigt-at-flytte-flere-fra-ufaglaerte-til-faglaerte?releaseId=13594922

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu