ANNONCE

PRM / Fodbolden lider økonomisk

29. april 2020 21:34 | Af: Ritzau Info
 

Pressemeddelelse fra Moneybanker

Coronapandemien udfordrer alle aspekter af verdens gøren og laden og året 2020 vil for altid blive husket for blandt andet hjemmekarantæne, håndhygiejne og hjemmeskoling. Inden for sportens verden er det meste også lukket ned, hvor kun e-sport synes at køre videre i et format, hvor spillerne sidder hver for sig og afvikler kampene.

I Europa har særligt fodbold fået fokus af alle sportsgrene, hvilket formentlig skyldes de enorme økonomiske summer, der hver sæson cirkulerer. De manglende indtægter fra afvikling af kampe har skabt uforudsigelige konsekvenser i mange europæiske klubber med tilværelse i de allerstørste ligaer. Der er eksempler på støttepakker fra de nationale forbund, men eftersom ingen ved, hvornår der igen kan lukkes op for tilskuere, kan den økonomiske hjælp hurtigt blive anvendt på at lukke huller, der ligeså hurtigt trænger til at blive fyldt op igen.

Den engelske ligaforening EFL annoncerede midt i marts en økonomisk håndsrækning til de tre bedste engelske rækker under Premier League. Beløbet på 50 millioner pund (ca. 405 millioner kroner) blev stillet til rådighed gennem en fond, som klubberne derefter kan ansøge hos.

Resten af 2020 uden tilskuere?

En ting vi har erfaret under coronapandemien er, at tingene kan udvikle sig på rekordtid. Det er derfor vanskeligt at vide med sikkerhed, hvornår der igen kan spilles fodboldkampe med festglade fans på lægterne med støtte til deres lokale helte. Hvis sæsonen færdigspilles uden tilskuere, vil der uden tvivl være stor efterspørgsel efter livestream fodbold. Nedenfor finder du en oversigt over, hvordan de foreløbige meldinger er i de største europæiske ligaer.

Tyskland

Ligesom i Danmark er der lockdown af blandt andet skoler, dagsinstitutioner, private arbejdspladser m.m., hvor denne indtil videre er fastsat til at vare frem til d. 3. maj. D. 4. maj vil skolerne ligeså stille begynde at åbne igen.

Samtidig melder DFL, den tyske ligaforening, at målet er at starte Bundesligaen og den næstbedste række d. 9. maj med en række sikkerhedsforanstaltninger. Disse lyder på, at spillerne forud for kampstart skal testes, og hvis en spiller testes positiv, bliver han fjernet og sendt i 14 dages karantæne. På den måde sikres det, at alle spillere er raske og ikke udgør nogen smittefare.

I forhold til tilskuere er der forsamlingsforbud i Tyskland frem til d. 31. august, hvilket sætter pres på klubberne for at finde en alternativ måde at afvikle kampene på. Det kræver nemlig ifølge DFL 240 personer at afvikle en kamp.

Frankrig

I Frankrig er der også lange udsigter til at give fans fodboldoplevelser. Præsident Emmanuel Macron har varslet gradvis genåbning af Frankrig fra d. 11. maj, hvorfor klubberne først kan begynde at træne kollektivt igen på dette tidspunkt. Af foreløbige datoer er d. 3. og d. 17. juni i spil, hvor der (naturligvis) ikke vil være tilskuere tilstede.

Spanien

La Liga-chefen Javier Tebas har sat nogle interessant tal på konsekvensen af nedlukningen af landets bedste fodboldrække. De lyder ifølge Tebas på, at hvis ligaen spilles færdig med tilskuere vil det give et tab på 1,1 milliard kroner. Hvis det sker uden tilskuere, vil tabet være 2,3 milliarder kroner, mens en samlet astronomisk regning på hele 7,5 milliarder kroner, hvis ligaen ikke spilles færdig.

Det er et held for den spanske ligaforening, at samtlige klubber i La Liga har spillet lige mange kampe. Det betyder nemlig, at det synes retfærdigt for alle parter hvis sæsonen afsluttes uden yderligere afviklede kampe. I så fald vil det være den nuværende top-4, der vil repræsentere Spanien i næste sæsons Champions League.

Baseret på Javier Tebas’ udtalelse er det vanskeligt at vurdere, hvilket synspunkt de har til at afvikle kampe med tilskuere. Men taget situationens alvor i Spanien in mente, er der formentlig lange udsigter til at byde fans indenfor igen.

Italien

Italien har været et af de allerhårdest ramte lande i verden med coronavirus, og det sætter utvivlsomt præg på, hvornår der igen startes op med fodbold. Der tages ingen kalkulerede risici, hvilket vises ved at flere italienske sundhedseksperter har kaldet det for risikabelt at starte op med træning og kampe igen i maj.

Det italienske fodboldforbrug har samtidig udtrykt, at sæsonen vil blive spillet færdig, selvom de resterende kampe først skulle blive afviklet på den anden side af sommeren.

Med Italiens hårde kamp mod coronavirussen kommer der formodentlig til at gå lang tid, før der gives tillades til at lukke fans på stadion igen.

England

I England har sæsonen været sat på pause siden starten af marts. Det betyder, at klubberne i landets bedste række Premier League fortsat mangler at spille ni-ti kampe. Hvor der i de andre ligaer er tvivl om, hvordan den resterende sæson eventuelt skal afvikles, så har klubberne i England i fællesskab besluttet, at sæsons kampe skal spilles.

Hvordan kampene skal spilles og under hvilke forhold, ved klubberne ikke endnu. Det skal nemlig ske i tæt samråd med alle involverede interessenter, herunder blandt andet regeringen og mediepartnerne. Sidstnævnte har en åbenlys stor kommerciel interesse i at få spillet sæsonen færdig, ligesom diverse betting sider såsom Bet365 venter på at bolden igen ruller.

Kontakt:

Partner & CEO Mads Hvidberg tlf.: +45 28116106 email: mads@moneybanker.com skype: Madshvidberg

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fodbolden-lider-okonomisk?releaseId=13592573

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu