ANNONCE

PRM / Født i Korea, opvokset i Danmark, levende i verden

2. marts 2020 17:05 | Af: Ritzau Info
 

Eva Tind er er marts måneds digter til Poesi på en torsdag
Torsdag den 5. marts kl. 20.00 på Knudsens, Nørregade 40, Holstebro

Pressemeddelelse fra Odin Teatret

Månedens digter i marts til Poesi på en torsdag er den 46årige, arkitektuddannede multikunstner Eva Tind.

Eva Tind kan høres læse op af sine digte torsdag den 5. marts kl. 20.00 på Knudsens i Holstebros centrum.

Eva Tind er født i Pusan, Sydkoreas næststørste by. Som etårig blev hun adopteret af en dansk familie og voksede op i Låsby mellem Silkeborg og Aarhus. Da hun var 14, fik hun kontakt med sin koreanske familie og besøgte dem syv år senere. Detaljer, der løber som en vigtig understrøm gennem hendes forfatterskab, som blandt andet behandler identitet, raceproblematik og at have rødder i to forskellige kulturer.

Eva Tind debuterede i 2009 med digtsamlingen Do, ‘du’ på jysk dialekt og på koreansk et ord med over 100 betydninger, hvoraf en del indgår og bruges i bogens digte. I 2011 kom eva+adolf, hvor børne- og ungdomsliv, nazisme og raceteorier sammenvæves. Hendes seneste samling digte, Objet fabriqué, udkom i 2014. De to første digtbøger blev udgivet af Gyldendal, den sidste af det norske forlag, H/O/F.

Tind har, ud over sine digte, ikke bare skrevet romaner, men også kunstudstillet, lavet film samt skrevet en biografi om Danmarks mest berømte filmskuespillerinde, Asta Nielsen.

Hendes forfatterskab beskrives som: “… verdenslitteratur forstået på den måde, at når man rejser ud og møder verden, får man en mulighed for at se det sted, man kommer fra, ens familie og sig selv med nye øjne.” Tinds digte er dybt originale, tankevækkende, humoristiske og optaget af selve det kunstneriske udtryk.

Eva Tind har modtaget Klaus Rifbjergs Debutantpris, Otto Rungs Forfatterlegat samt flere gange arbejdslegater fra Statens Kunstfond.

Andre indslag

Til at underholde mellem oplæsningerne optræder et udvidet Odin Teatrets Husorkester med sangeren Rina Skeel, Jan Ferslev på guitar, Elena Floris, violin, Pelle Henningsen, bas, og på rytmeinstrumenter og med sang, Michelle Rodriguez og Gabriela Arancibia. Endvidere læser en kendt holstebroer op af sine yndlingsdigte, Gerd Schmidt Nielsen fremfører sit lyriske essay om aftenens digter, og der er månedens digt og oplæsning af Omar Khajjâms digte. I pausen kan forkøbe sig på alverdens lyrik fra Arnold Busck i Holstebro til behageligt lave priser.

Arrangører

Poesi på en torsdag er arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret Holstebro, Arnold Busck Boghandel, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum og Odin Teatret – Nordisk Teaterlaboratorium. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Statens Kunstfond.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fodt-i-korea-opvokset-i-danmark-levende-i-verden?releaseId=13589197

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu