ANNONCE

PRM / Første spadestik til nyt lægehus i Hirtshals

27. august 2020 11:23 | Af: Ritzau Info
 

Hjørring Kommune og de praktiserende læger i Hirtshals har igennem længere tid haft et tæt samarbejde om at realisere det nye lægehus i byen.

Pressemeddelelse fra Hjørring Kommune

– Vi er nu klar til at sætte gang i byggeriet af et centralt placeret lægehus i Hirtshals til gavn for hele lokalområdet. Det er Byrådets håb, at det nye lægehus på sigt kan være med til at tiltrække nye og måske yngre praktiserende læger til byen. Det er vigtigt, at vi prioriterer den helt nære sundhed og tryghed, der ligger i at have en praktiserende læge tæt på, siger Per Møller (C), der er formand for både Bygherreudvalget og Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget.

Derfor er der første spadestik på projektet, hvor politikere fra Hjørring Byråd, Bygherreudvalget, Byggeudvalget og entreprenørerne deltager. Medier og øvrige interesserede er også velkomne til at deltage:

Tirsdag den 1. september kl. 15.00 på Cirkuspladsen, 9850 Hirtshals

Lægehuset er tegnet af det lokale arkitektfirma Hovaldt, som også er totalrådgiver på projektet. Det nye lægehus er finansieret af puljemidler fra Sundheds- og Ældreministeriet på 9,5 millioner kroner, og Hjørring Kommune bidrager med byggegrund og 4,5 millioner kroner.

– Vi får et nyt lægehus, som spiller særdeles godt sammen med den eksisterende arkitektur i området, og der bliver en flot harmoni. Med græs på taget er lægehuset også tænkt sammen med den omkringliggende natur, siger Per Møller (C).

De praktiserende læger i Hirtshals glæder sig til at flytte ind i det nye og moderne lægehus, som udlejes af Hjørring Kommune.

– Vi vil gerne give udtryk for, at samarbejdet med Hjørring Kommune har været forbilledligt. Vi er blevet inddraget i ansøgning, planlægning og realiseringen af det nye lægehus på en åben og fremragende måde, siger læge Flemming Pedersen.

Når det nye lægehus på 730 m2 efter planen står klar i sommeren 2021, vil det huse 7 læger og være lægehus for 9000 patienter fra Hirtshals og omegn.

– Vi håber det nye lægehus kan være med til at gøre Hirtshals til et attraktivt område for praktiserende læge at bosætte sig, så borgerne i Hirtshals fortsat har trygheden ved at have en familielæge i nærområdet, siger Per Møller (C).

Kontakt:

For yderligere information:
Formand for Bygherreudvalg og SÆH-udvalg Per Møller på 40816531
Projektchef Henrik Bøgeskov Lolholm på henrik.boegeskov.lolholm@hjoerring.dk /41937676
Projektleder Lena Bisgaard på lena.bisgaard@hjoerring.dk /72335026

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/forste-spadestik-til-nyt-laegehus-i-hirtshals?releaseId=13598780

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu