ANNONCE

PRM / Folkekirkens Nødhjælp: Corona-virus bremser nødhjælp til Syrien

2. marts 2020 18:26 | Af: Ritzau Info
 

Myndigheder i både Syrien og Tyrkiet har lukket flere grænseovergange af frygt for, at corona-virus spreder sig fra Irak. Derfor frygter Folkekirkens Nødhjælp, at den i forvejen desperate humanitære situation bliver yderligere forværret, hvis ikke organisationen ikke kan få tæpper og telte frem til millioner af fordrevne syrere.

Pressemeddelelse fra Folkekirkens Nødhjælp

Foreløbigt er der 21 registrerede tilfælde af corona-virus i Irak. Men frygten for, at virus skal sprede sig, har fået det regionale selvstyre i Nordøstsyrien og regeringen i Tyrkiet til at lukke deres grænser.

Det er en katastrofe i katastrofen. For grænserne til Irak er livsnødvendige for millioner af syrere, fordi de blandt andet bruges af humanitære organisationer som Folkekirkens Nødhjælp til at transportere akut og livsvigtig nødhjælp ind til befolkningen, hvoraf over en million mennesker i disse dage flygter fra bombardementerne i Idlib.

“For hver time der går, hvor nødhjælpen ikke kommer frem, er der mennesker, der dør af sult og kulde,” siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen, om det humanitære krise.

Indtil videre er der ikke registreret nogen tilfælde af corona-virus i hverken Syrien eller Tyrkiet, og de 21 tilfælde i Irak har altså gjort, at grænsebommene er lukket ned for nu.

“Det er helt ude af proportioner, at 21 tilfælde af corona-virus skal afskære millioner af mennesker fra livsnødvendig hjælp. Det er en katastrofe i katastrofen, og jeg kan ikke komme i tanke om en mere forfærdelig katastrofe i det 21. århundrede, end det der udspiller sig i Syrien lige nu, lyder det fra Birgitte Qvist-Sørensen.

Mere end en million mennesker er lige nu på flugt fra Idlib, som er blevet den centrale kampplads i den næsten 9 år lange syriske borgerkrig. Fordi grænsen fra Syrien til Tyrkiet også er lukket, fordeler de mange flygtninge sig på den syriske side af den mere end 800 kilometer lange grænse til Tyrkiet. Mange af dem er 100 procent afhængige af nødhjælp, der kommer fra Irak.

“Jeg tør slet ikke tænke på, hvad de menneskelige konsekvenser bliver på sigt, hvis corona-virus betyder flere lukkede grænser mellem de syriske krigsofre og deres nabolande”, siger Birgitte Qvist-Sørensen.

I alt har over 11 millioner fordrevne i Syrien behov for humanitær hjælp.

Kontakt:

Generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen tlf.: 29 70 06 23 email: biqs@dca.dk

Pressechef Poul Kjar tlf.: +45 41865975 email: pkja@dca.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/folkekirkens-nodhjaelp-corona-virus-bremser-nodhjaelp-til-syrien?releaseId=13589204

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu