ANNONCE

PRM / Folkekirkens Nødhjælp fik samlet godt 4,5 millioner ind digitalt

13. marts 2020 15:30 | Af: Ritzau Info
 

Et imponerende resultat, der dog stadig ligger langt under normalen.

Pressemeddelelse fra Folkekirkens Nødhjælp

Under to dage før den årlige dør-til-dør-indsamling den 8. marts sadlede Folkekirkens Nødhjælp om på grund af corona-virussen. I stedet for den traditionelle landsindsamling, hvor frivillige stemmer dørklokker til fordel for verdens fattigste, blev indsamlingen gennemført via mobiltelefoner og nettet.

Efter en uges digital indsamling er resultatet på godt 4,5 millioner kroner, der skal gå til klimahjælp til verdens fattigste.

“Det er et imponerende resultat, når man tænker på omstændighederne. Vi havde i praksis 1,5 døgn til at sadle om, men det lykkedes med opbakning fra vores mange frivillige, der blev en stor del af kampagnen,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Halvdelen af normalen

Selv om danskerne i stor stil bakkede op om indsamlingen via sociale medier, sms’er, MobilePay og hundredvis af digitale egenindsamlinger på Facebook, så er resultatet kun omkring halvdelen af, hvad en dør-til-dør-indsamling normalt plejer at indbringe.

“Selvom vi jubler over det flotte resultat, så er virkeligheden, at vi i den grad kommer til at mangle resten af de penge, vi kunne have indsamlet til verdens fattigste ved en fysisk indsamling,” siger Birgitte Qvist-Sørensen.

Årets landsindsamling har fokus på klimahjælp til verdens fattigste. For eksempel træplanting, klimavenlige huse, opsamlingssøer, diger, tørkeresistente afgrøder og anden klimasikring.

For yderligere presse:

Pressechef Poul Kjar, 41865975, pkja@dca.dk

Journalist Lasse Emil Kristiansen, 50604015, lekr@dca.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/folkekirkens-nodhjaelp-fik-samlet-godt-45-millioner-ind-digitalt?releaseId=13589965

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu