ANNONCE

PRM / Folkekirkens Nødhjælp: Kvart mio. kr. fra Augustinus Fonden til corona-sikring af genbrugsbutikker

23. april 2020 14:36 | Af: Ritzau Info
 

Pressemeddelelse fra Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp går i gang med at corona-sikre organisationens genbrugsbutikker, så en gradvis åbning kan finde sted over de næste måneder.

Organisationen har modtaget 265.608 kroner til diverse værnemidler af Augustinus Fonden. Dermed kan frivillige og kunder føle sig trygge i genbrugsbutikkerne.

Pengene kommer til at gå til sikkerhedsforanstaltninger, som mange danskere allerede kender fra den nye virkelighed i supermarkederne. Fremover vil der med andre ord være håndsprit, engangshandsker, plexiglas foran kassen og ‘hold afstand’-linjer, når der handles brugt tøj, møbler, bøger etc.

Vigtig donation, der gør genåbning mulig

“Vi er utroligt glade for den flotte donation fra Augustinus Fonden. For Folkekirkens Nødhjælp er det helt afgørende, at en gradvis åbning af vores genbrugsbutikker sker forsvarligt og efter myndighedernes anvisninger. Men der kommer til at gå et stykke tid, før vores 3600 frivillige har alle butikkerne oppe at køre og med normale åbningstider,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

“Genbrugsbutikkerne er en vigtig, bæredygtig indtægtskilde for Folkekirkens Nødhjælp og de bidrager derfor til at gøre en forskel for verdens fattigste. Butikkerne udgør desuden et værdifuldt socialt fællesskab for butikkernes frivillige. Derfor er det en glæde at kunne støtte butikkerne, så genåbningen kan ske på en forsvarlig måde,” siger Frank Rechendorff Møller, adm. direktør i Augustinus Fonden.

Har mistet 1-1,5 mio. kr. ugentligt

Sikkerheden for både kunder og frivillige kommer således i første række, når genbrugsbutikkerne gradvist åbner igen i de kommende måneder. Samtidig er genbrugsbutikkerne en vigtig del af organisationens økonomi. Indtil videre har Folkekirkens Nødhjælp mistet 1-1,5 millioner kroner ugentlig på den midlertidige lukning.

Folkekirkens Nødhjælp har 116 genbrugsbutikker fordelt over hele Danmark.

Kontakt:

Pressechef Poul Kjar tlf.: +45 41865975 email: pkja@dca.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/folkekirkens-nodhjaelp-kvart-mio-kr-fra-augustinus-fonden-til-corona-sikring-af-genbrugsbutikker?releaseId=13592265

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu