ANNONCE

PRM / For få unge til at tage over, når håndværkere går på pension

10. februar 2020 05:01 | Af: Ritzau Info
 

Alt for få unge bornholmere vælger at uddanne sig til fx tømrer, murer eller snedker, når de er færdige med 9 eller 10. klasse. Samtidig er mange ældre håndværkere på vej på pension. Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri, som frygter fremtidens mangel på faglærte hænder.

Pressemeddelelse fra Dansk Byggeri

Unge i 9. og 10. klasse skal senest den 1. marts beslutte, hvilken vej de vil gå, når de er færdige med grundskolen. Kun lidt under hver fjerde unge på Bornholm valgte sidste år at søge ind på en erhvervsuddannelse. Det bekymrer Dansk Byggeri.

Godt 139.000 faglærte på landsplan har nemlig rundet 60 år, og det betyder, at de har udsigt til at kunne gå på pension inden for de næste 10 år. Det står i stærk kontrast til, at langt de fleste unge vælger gymnasiet efter folkeskolen.

– Der er ingen tvivl om, at vi i bygge- og anlægsbranchen kommer til at mærke manglen på kvalificerede faglærte, når de ældre årgange går på pension. Allerede nu er der virksomheder, der oplever, at deres produktion bliver begrænset, fordi de mangler medarbejdere. Vi er nødt til at tiltrække flere til branchen, siger formand for Dansk Byggeri Bornholm Jens Koefoed.

Unge og forældre skal informeres bedre

Bornholms Regionskommune er fra i år forpligtet til at sætte mål for søgningen til erhvervsuddannelserne. Dansk Byggeri Bornholm opfordrer kommunen til at arbejde aktivt for at få flere til at søge.

– Kommunen skal hjælpe med at synliggøre, at en håndværksuddannelse kan være mindst lige så attraktiv som en gymnasial uddannelse. Her er også fremtidsmuligheder og job at få, der er løn under uddannelsen, man kan blive selvstændig eller videreuddanne sig til ingeniør, bygningskonstruktør eller noget tredje, og man får lov til dagligt at bruge sine hænder og sit hoved og udfolde sig kreativt, siger formand for Dansk Byggeri Bornholm Jens Koefoed.

Kontakt:

Formand Dansk Byggeri Bornholm Jens Koefoed, jk@ple.dk, telefon 56 95 18 88
Chefkonsulent Mette Skovgaard Petersen, msp@danskbyggeri.dk telefon 30 27 37 01

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/for-fa-unge-til-at-tage-over-nar-handvaerkere-gar-pa-pension?releaseId=13587782

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu