ANNONCE

PRM / FORENINGER OG AFTENSKOLER I GULDBORGSUND FÅR HJÆLP

1. maj 2020 10:54 | Af: Ritzau Info
 

Foreninger og aftenskoler i Guldborgsund Kommune plejer at få deres tilskud to gange årligt, forår og efterår. Men da mange foreninger er trængte i øjeblikket, har Kultur, Fritids og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune besluttet at fremrykke udbetaling af 2. rate til slutningen af maj 2020. Det betyder, at de får en økonomisk håndsrækning tidligere, end de plejer for at komme godt igennem Covid-19.

Pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune

Der er også hjælp på vej til de lokale foreninger, der modtager aktivitetstilskud under Folkeoplysningsloven. De vil nu få udbetalt tilskud på baggrund af det forventede medlemstal, som de allerede har opgivet i starten af året. Skulle de have oplevet nedgang i antallet af medlemmer eller i indbetaling af medlemskontingent – hvilket nogen foreninger kan komme til at opleve, da de i sagens natur ikke kan gennemføre deres aktiviteter – så bliver de ikke “straffet” ved at få et mindre tilskud, end de normalt ville få.

Det slås samtidigt fast, at foreningerne skal afregne som normalt. Man kan kun få tilskud til afholdte udgifter.

“Det er væsentligt for en kommune som vores, at fællesskaberne består – også efter Civid-19. Det er en af vores vigtigste værdier – de fællesskaber, som foreninger og aftenskoler danner ramme for. Man kan ikke forestille sig et Guldborgsund uden et aktivt fritidsliv. Så derfor har vi hele tiden været optagede af, hvordan vi kan holde hånden under foreningslivet, men vi har skullet finde frem til en god måde at gøre det på. Såvel for foreningslivet som for aftenskolerne. Det synes, jeg vi har fundet nu” fortæller Martin Lohse, formand for Kultur, Fritids og Bosætningsudvalget.

Støttepulje til foreninger:
Der er også hjælp at hente i regeringens hjælpepulje. Regeringen har udlagt en hjælpepulje på 50.000.000 kr. til administration DGI, DIF, BUS og Firmaidrætten som kan understøtte berørte foreninger.

Læs mere om DIF og DGI’s hjælpepulje her:.

Kontakt:

Martin Lohse
Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund kommune
Mobil 25181813

Alex Jørgensen
Fritidskonsulent, Kultur & Fritid
Telefon 25180307
Mail aljr@guldborgsund.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/foreninger-og-aftenskoler-i-guldborgsund-far-hjaelp?releaseId=13592679

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu