ANNONCE

PRM / Foreningslivet i region Sjælland er hårdt ramt ovenpå Corona

11. juni 2020 12:14 | Af: Ritzau Info
 

355 ansøgninger for i alt 17,4 mio. kr. Det var, hvad DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd havde modtaget til sin COVID-19 nødpulje ved ansøgningsfristens udløb. Siden har et bevillingsudvalg været på en hård opgave med at fordele puljens 2,5 mio. kr. mellem de mange børne- og ungdomsforeninger, der er økonomisk trængt på grund af corona-krisen.

Pressemeddelelse fra DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd

På grund af den store søgning til puljen har DUF været nødt til at prioritere de hårdest ramte foreninger. De foreninger, som har modtaget støtte, har derfor enten været presset af lav likviditet eller har mistet mindst 30% af deres årsindtægt pga. corona-krisen.

En af de foreninger, som har fået hjælp, er Greve Pigegarde, der bl.a. har mistet indtægter fra Grøn Koncert og en række festlige arrangementer, hvor de skulle have spillet. Foreningens tabte midler vil gå ud over vedligehold af instrumenter og uniformer samt foreningens sociale liv.

En anden forening, der har modtaget støtte, er Hvalsø FDF. De er en af de mange foreningerne, som er berørt af aflysningen af Roskilde Festival, hvor de plejer at tjene penge til deres årlige sommerlejr.

Men det er desværre langt fra alle berettigede foreninger, som DUF har haft mulighed for at støtte. I alt har DUF modtaget berettigede ansøgninger fra 20 foreninger på i alt 921.407 kr. fra foreninger i Sjællands storkreds, som har modtaget et afslag af hensyn til foreninger som er direkte presset på likviditeten.

Børne- og ungdomsforeningerne under DUF tæller bl.a. spejdere, sociale organisationer, musikkorps, elev- og studenterbevægelsen og religiøse foreninger. Foreningerne har især mistet indtægter på grund af aflyste arrangementer, og fordi de har mistet muligheden for at arbejde ved festivaler og markeder.

“Vi er meget taknemmelige for puljen fra Kulturministeriet, og der er ingen tvivl om at det har været en stor hjælp for de foreninger, der har modtaget støtte. Samtidig kan vi se, at puljen langtfra slår til, og at der stadig er mange foreninger, som har brug for hjælp. Derfor er vi i dialog med Kulturministeren og folketingets kulturordførere om at tilføre flere midler til puljen i håb om at kunne hjælpe flere af de trængte foreninger,” siger Chris Preuss, formand i Dansk Ungdoms Fællesråd.

Af den politiske aftale bag nødpuljen fremgår det, at behovet for yderligere økonomisk hjælp i det lokale foreningsliv skal evalueres medio maj.

Relevante politiske ordførere: Sten Knut (V)

Om DUFs COVID-19 Nødpulje
Læs om DUFs COVID-19 nødpulje og find aftaleteksten hertil.

Kontakt:

Formand Chris Preuss tlf.: 22889996 email: preuss@duf.dk

Chefkonsulent Sidsel Stybe Vestergaard tlf.: 60201414 email: sve@duf.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/foreningslivet-i-region-sjaelland-er-hardt-ramt-ovenpa-corona?releaseId=13595020

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu