ANNONCE

PRM / Forfatter sætter ord på sin morfars erindringer om bombningen af Den Franske Skole

6. marts 2020 08:00 | Af: Ritzau Info
 

Den 21. marts er det 75 år siden, Den Franske Skole på Frederiksberg blev ramt af bomber fra allierede fly, der forvekslede skolen med Shellhuset, som var missionens egentlige mål. 86 børn og 18 voksne omkom.

Pressemeddelelse fra Turbine Forlaget A/S

Jonas Kleinschmidts morfar deltog i redningsarbejdet – en oplevelse der fulgte morfaren resten af livet.
“Igennem sit liv fortalte min morfar mange gange om den dag, men kun i overfladiske vendinger, og det var tydeligt, at det var en oplevelse, han aldrig fik bearbejdet. Da jeg fik adgang til hans erindringer for nogle år siden, fik jeg nogle af mine spørgsmål besvaret, men fik samtidig lyst til at vide mere og herfra opstod idéen til en historie om drengen Johannes, der rejser tilbage i tiden og møder sin farfar som ung,” fortæller Jonas Kleinschmidt.

Englene over København er en rørende og barsk fortælling om livet under besættelsen, om kærlighed på tværs af generationer – og om en af de mest dramatiske og tragiske begivenheder i nyere danmarkshistorie.
“Jeg har forsøgt at være tilstede sammen med min morfar, se ulykken og det han oplevede den dag med mine egne øjne. Men selv om det er fiktion, der delvis trækker på min morfars liv og historie, så har det været vigtigt for mig, at romanen blev så historisk korrekt som muligt,” forklarer Jonas Kleinschmidt, der for første gang har kastet sig ud i at skrive en roman med et historisk emne.

I bogen møder vi teenageren Johannes, der sammen med sin familie er på vej til hospitalet for at tage afsked med sin farfar. Mødet med døden sender Johannes i en tilstand af chok, han stikker af fra hospitalet, og på forunderlig vis kommer han tilbage til besættelsestiden, hvor han møder den jævnaldrende dreng Raf, der virker underligt bekendt. Johannes bliver på den måde vidne til, hvordan teenagere i København oplevede krigen med rationeringer, overløbere og mørklægningsgardiner.

Jonas Kleinschmidt har tidligere skrevet ungdomsromanerne Dig og mig og Zlatan og Drengene. Drengene blev sidste år nomineret til Kulturministeriets forfatterpris for børne- og ungdomsbøger.

Fakta om bogen:

Titel: Englene over København
Forfatter: Jonas Kleinschmidt
Forlag: TURBINE
ISBN: 9788740662368
Sidetal: 242
Vejl. pris: 249,95 kr.
Udkommer d. 20. marts 2020

Kontakt:

PR og kommunikation Marie Jensby tlf.: 60548460 email: marie.jensby@turbine.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/forfatter-saetter-ord-pa-sin-morfars-erindringer-om-bombningen-af-den-franske-skole?releaseId=13589342

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu