ANNONCE

PRM / Fornuftig uddannelsesaftale til glæde for kortuddannede og faglærte

17. juni 2020 10:28 | Af: Ritzau Info
 

3F er meget tilfreds med, at karensperioden på de fem uger, inden ledige kan tage et seks ugers jobrettet kursus, suspenderes i en periode til udvalgte kurser.

Pressemeddelelse fra 3F

“Forliget er rigtig godt. Selv om resultatet set med mine øjne kunne være blevet endnu bedre, så er der al mulig grund til at rose aftalepartierne for at tage ansvar og hånd om de kortuddannede og faglærte ledige.”

Således kommenterer 3F’s forbundssekretær Søren Heisel den nye politiske aftale om opkvalificering af ledige.

“I 3F er vi tilfredse med, at ledige fremover kan løfte sig fra ufaglært til faglært på 110 procent af dagpengene, så længe det sker inden for områder med mangel på kvalificeret arbejdskraft. Vi havde dog gerne set, at det var 125 procent af dagpengene. Vi havde også gerne set, at alle andre uddannelsesløft kunne gennemføres på 100 procent af dagpengene i stedet for på de nuværende 80 procent med mulighed for lån,” siger Søren Heisel.

3F noterer sig med tilfredshed, at positivlisten for voksenlærlingeordningen bliver suspenderet, så det bliver muligt at blive voksenlærling inden for alle fag, når der er en arbejdsgiver i den anden ende.

“Vi er også meget tilfredse med, at karensperioden på de fem uger, inden ledige kan tage et seks ugers jobrettet kursus, suspenderes i en periode til udvalgte kurser. Det vil gøre det lettere og hurtigere for ledige at tage f.eks. certifikatkurser,” siger Søren Heisel.

“Jeg er samtidig overordentlig godt tilfreds med, at ledige i en periode kan tage FVU-digital og FVU-engelsk – en mulighed beskæftigede i dag har. Blot fordi man er ledig, betyder det jo ikke, at man ikke kan have brug for it- og engelskkundskaber,” siger Søren Heisel.

“Derudover glæder vi os over, at der er sat 15 mio. kr. af til at fortsætte indsatsen for at fremme kurser i almene kompetencer for de ledige. 3F har allerede i dag, på midler fra Beskæftigelsesministeriet, gang i en yderst succesfuld opsøgende indsats i forhold til forbundets ledige medlemmer. Over 3000 ledige 3F’ere er siden marts sidste år blevet screenet, og over 1800 har taget imod tilbud om undervisning. Den indsats vil vi meget gerne kunne fortsætte,” siger Søren Heisel.

Kontakt:

For yderligere information, kontakt 3F’s pressetelefon på 88 92 88 92.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fornuftig-uddannelsesaftale-til-glaede-for-kortuddannede-og-faglaerte?releaseId=13595410

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu