ANNONCE

PRM / Forrykt musik og flimrende lys

27. februar 2020 10:59 | Af: Ritzau Info
 

Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget uddelte på deres møde i går tilskud til i alt syv ansøgninger til Kulturpuljen og Bosætningspuljen. Aktiviteterne i de støttede projekter spænder lige fra psykedelisk pop over billedkunst og jazz til et forfattermøde.

Pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune

Kun For Forrykte Festival

Kun For Forrykte Festival afholdes over to dage i Anlægget i Stubbekøbing, den 5. og 6. juni 2020, som samtidig er 50-året for den største danske hippie-begivenhed, Thylejren, som blev afholdt i 1970. To af de mest fremtrædende musikere fra dengang er booket til festivalen, nemlig Tømrer Claus og Dale Smith, ligesom der vil være musiktalk om Thylejren med Peter Øvig Knudsen. De engelske legender The Zombies står i 2020 øverst på plakaten – mere aktuelle end nogensinde, efter at de for nylig er blevet indlemmet i Rock`n’Roll Hall of Fame i USA. Blandt de øvrige navne på festivalen kan man igen i år også finde lokal musik.

Martin Lohse, formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget, fortæller:

“Festivalen blev afviklet for første gang sidste år med stor succes og flot omtale både lokalt og nationalt. Vi er glade for og stolte over, at arrangørerne har valgt lige netop Anlægget i Stubbekøbing til at afholde denne festival. Vi vil i udvalget gerne bakke op om Kun For Forrykte, som trækker ny musik og nye gæster til vores område, og som samtidig formår at skabe et godt netværk i lokalområdet omkring arrangementet. Vi har derfor valgt at støtte Kun For Forrykte Festival med tilskud i 2020 og 2021, og med en underskudsgaranti i 2022.”

De øvrige ansøgninger, som har fået bevilget tilskud fra Kulturpuljen, er:

Kunstudstilling LF 2020

Kunstudstilling LF er en årligt tilbagevendende udstilling i det historiske ridehus i Reventlowparken, som hører til Museum Lolland-Falster. Basis for udstillingen er altid værker af LF gruppens ca. 10 faste kunstnere, som udstiller maleri, grafik og skulptur, samt inviterede gæstekunstnere fra Danmark og udlandet.

Koncerter og elevkoncerter i Nordfalsters Koncerthus

Sæsonprogrammet fra Orenæs indeholder ud over de klassiske koncerter i år også en koncert med orkestret fra Nykøbing F. Revyen og flere foredrag om opera, bl.a. med Lotte Heise. Et nyt tiltag i 2020 er en række elevkoncerter, hvor kandidatstuderende fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København i en koncertrække præsenterer deres eksamensprogram. Musikerne får lejlighed til at give en professionel koncert og publikum kan høre den nye generation af solister, kammermusikere, orkestermusikere og undervisere.

Den største Havefest 2020

Den Store Havefest med gratis adgang og stor opbakning fra en bred skare af lokale foreninger afholdes endnu en gang den sidste lørdag i maj. I 2019 flyttede festen til det gamle atletikstadion, og her afholdes havefesten også i 2020. Denne gang udvides festen til at vare to dage. At festen skal foregå over to dage vil foreningen udnytte til at målrette aktiviteterne forskellige målgrupper på forskellige tidspunkter. Der vil for eksempel være fokus på de unge med stand up og musik om fredagen.

Torveunderholdning – Torvejazz

Jazz på Torvet hver fredag i sommerperioden har en bred appel og skaber liv og aktivitet i Nykøbing hen over sommeren. I 2019 blev torvejazzen gennemført på det mere intime Lilletorv, mens Torvet var under ombygning. I 2020 vender jazzen tilbage på Torvet.

Stue Møde – Det Flimrende Lys Over Brabrand Sø

Med Stuemøderne bringes kendte forfattere i dialog med interesserede borgere ved arrangementer, hvor der er fokus på den nære kontakt, som kan opstå i en mere intim ramme end f.eks. på et bibliotek eller i en foredragssal. Efter to sæsoner med Stuemøder ansøges der nu om et enkelt stuemøde i 2020. Udgangspunktet er forfatter Peter Laugesen og musiker Nicolai-Munch Hansen album fra 2016. Peter Laugesen og musiker Kira Skov taler om musikken og Kira Skov giver sammen med Silas Tinglef et par numre fra pladen.

Endelig blev en enkelt ansøgning bevilget tilskud fra Bosætningspuljen:

Legestuen Livsglad

Legestuen Livsglad er et nystartet initiativ og en forening med tilbud til forældre, som ønsker at hjemmepasse deres børn. Formålet er at skabe en legestue, hvor børn og forældre sammen kan udvikle deres relationer gennem leg og samvær med andre familier. Legestuen skal samtidig fungere som velkomststed for nye tilflyttere, hvor der er fokus på netværksdannelse og samhørighed. Målgruppen er primært 0-5 årige.

Kontakt:

Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget Martin Lohse tlf.: 25 18 18 13 email: marlo@guldborgsund.dk

Kulturkonsulent Katha Qvist, kq@guldborgsund.dk, tlf. 25 18 00 03

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/forrykt-musik-og-flimrende-lys?releaseId=13588881

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu